Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde İyilik Ödülleri Töreni’nde Zeytin Dalı Harekatı’nda gelinen nokta, Türkiye’yi yönelik iki yüzlü suçlamalar ile ilgili önemli mesajlar verdi. 3 bin 400 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinin teröristlerden temizleneceğini belirterek, “Afrin’e girdik giriyoruz, çok fazla bir şey kalmadı ama biz işgal için girmiyoruz. Biz, Afrin’i oraların gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz. İnsanlıktan, adalet ve merhametten taviz vermeden, hakkımızda yürütülen kara propagandaya aldırmadan Afrin’i, Münbiç’i ve Suriye’nin kuzeyini bu katil sürülerinden tamamen temizleyeceğiz” dedi.

“Makyajları dökülüyor”

Türkiye’ye sivil uyarısı yapan ülkelerin desteklediği teröristlerin sivilleri nasıl katlettiğinin tüm dünya tarafından görüldüğünü kaydeden Erdoğan, “Son birkaç gündür Afrin’den yansıyan insanlık dışı manzaraları sizler de görüyorsunuz. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, kurduğu tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Biz, sivil insanları hiçbir zaman hedef almadık. Eğer sivilleri hedef alsaydık Afrin çoktan düşmüştü” diye konuştu.

“Mazlumları kurtarıyoruz”

Zeytin Dalı Harekâtı’nın emperyalistlerin Müslümanlara kurduğu büyük tuzağı bozduğunun tespitini yapan Cumhurbaşkanı, kimsenin Türk milletine kefen biçemeyeceğini vurgulayarak, “Mehmetçiklerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile beraber teröristlerden temizlediği her toprak parçasıyla bölge halkının geleceğini de kurtarıyor. DAEŞ bahanesiyle coğrafyamıza biçilmeye çalışılan kefeni, Allah’ın izni, milletimizin duası, kahraman askerlerimizin mücadelesi ile inşallah paramparça ettik, ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Evlatlarımızı Haşhaşiler’den korumalıyız

Erdoğan, hocaları İslam’a yapılan saldırılar konusunda göreve çağırdı. FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerine, yeni Haşhaşilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Erdoğan, doğru eğitimin önemine değinerek, “Hem dinimize yönelik saldırıların hem de İslam’a ve Müslümanlara olan ilgilinin arttığı bir dönemde, hocalarımızın irşat vazifelerini ifa ederken ve İslam’ı anlatırken çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Birileri bizi ısrarla FETÖ ve DAEŞ’ın, Boko Haram’ın temsil ettiği sapık din anlayışlarına mahkum etmeye çalışıyor. Modern Hasan Sabbah’ların sapık ve sapkın din anlayışlarıyla evlatlarımızı efsunlamasına, neo Haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Külliye’de müftüleri kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilin müftüsünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da hazır bulunduğu kabul 50 dakika sürdü. Erdoğan, müftülere hitap etti, beklentilerini paylaştı.

Editör: TE Bilisim