31 Mart seçimlerinde milleti, Türkiye’ye sahip çıkmaya davet eden Çavuşoğlu, ABD’ye de meydan okudu. Çavuşoğlu, ‘Sen vermiyorsan, S-400 almamıza da karışmayacaksın’ dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir’de taksi durağı başkanları ve taksi şoförleri ile buluştu. Cumhur İttifakı’nın adayı Nihat Zeybekci için oy isteyen Çavuşoğlu, CHP listelerindeki HDP adaylarının tamamının PKK tarafından yerleştirildiğini söyledi. Çavuşoğlu, ‘Zillet İttifakı’ dediği muhalefetteki birlikteliğin içinde “Terör örgütleri olduğunu” belirterek, herkesin Türkiye’ye sahip çıkmasını istedi. Çavuşoğlu, Alsancak’ta dolaşırken, CHP’lilerin kendisine “Bizi kurtarın” dediğini aktararak, herkesi milletin kararının kurtaracağını söyledi. 31 Mart seçimlerine yönelik olarak Çavuşoğlu, CHP’nin; TİKKO, DHKP-C, PKK, FETÖ ve kanlı diktatör Esed ile ittifak içinde olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı’nın hedefinin, sadece seçim kazanmak değil, ülkeyi bir arada tutmak olduğunu söyledi.

İZMİR GERİ KALDI

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 Hava Savunma Sistemi almasına karşı çıkan ve ‘yaptırım’ uygulayacağını açıklayan ABD’ye seslenen Dışişleri Bakanı, ‘Sen vermiyorsan; başkasından almamıza da karışmayacaksın’ diyerek meydan okudu. Taksici esnafı ile, şoförler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel bir muhabbeti olduğunu, onlardan gelen talepleri dikkate alıp çözdüğünü söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, şoför esnafın haklı talepleri bulunduğunu dile getirerek, ticari araçlardaki kolaylıkların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

ARTIK GÜÇLÜYÜZ

Çavuşoğlu, belli süreliğine ‘yüzde 45’ gibi ÖTV’nin kaldırılmasıyla “çok lüks araçlar” alındığını işaret etti, uygulamanın herkesi memnun ettiğini ve devam etmesi gerektiğini anlattı. CHP’nin İzmir’i “geri” bıraktığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, İzmir’deki hizmetlerinin hepsinin AK Parti hükümetinin hizmeti olduğunu, belediye olarak ekstra bir yeniliğin ortada olmadığını ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu son olarak dış politika sorunlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, bugün herkesi etkileyen sorunların olduğunu, Türkiye’nin artık hem masada hem de sahada çok daha güçlü olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim