Skandal karar sattıkları silahlarla Suriye’deki iç savaş ateşine benzin döken Batı’nın ikiyüzlü tavrını bir kez daha gözler önün serdi. Avrupa’nın teröre ve teröriste her fırsatta sahip çıkan tavrı bu kez İngiliz hukukunda kendini gösterdi.

Bir süredir mahkemede devam eden terör davasında PKK/YPG’li terörist Joshua Walker son duruşmada serbest bırakıldı.

Walker, Suriye’de terör örgütü PKK/YPG saflarında birçok saldırıya katıldı.

“YASALAR SADECE TERÖRİSTLERE UYGULANMALI”

Oysa Suriye’de terör saldırılarına katıldıktan sonra ülkesine dönen Walker, İngiliz polisinin takibine takılmış ve evinde yapılan aramada, bomba imalatını öğreten bir kitap bulunmuştu.

Kararın ardından açıklama yapan Walker’ın avukatı ise “Terörle mücadele yasaları, teröristlere veya teröre meraklı gençlere uygulanmalıdır.

Zarar vermediği sürece, istediğimiz şeyleri okuruz” sözleriyle bir başka skandal sözde hukuki yoruma imza attı.

İNGİLİZ VATANDAŞI OLUNCA “TERÖRİST” DEĞİL

Bu karar Ortadoğu’da mezhep ayrılıkları ve siyasi anlaşmazlıklar üzerinden savaş rüzgârları estiren Avrupa’nın hukuku işine geldiği şekilde uyguladığını da bir ispatı oldu.

Teröre bulaşan vatandaşına uygulamadığı hukuk ile bütün dünyaya patronluk taslayan İngiltere’nin Ortadoğu’da kendi piyonu olarak kullandığı terör örgütlerine gerek ekonomik gerek eğitim ve gerekse de insan kaynağı sağlamada ne denli destek olduğu hemen herkes tarafından biliniyor.

HEPSİ TERÖR DESTEKÇİSİ

Bugün başta FETÖ ve PKK olmak üzere bir çok terör örgütü Avrupa’nın neredeyse tamamında serbestçe faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de işlediği suçlar ayan beyan ortada olmasına rağmen ısrarla FETÖ’yü yasaklamaya yanaşmadıkları gibi, sözde “terörist örgüt” olarak tanıdıkları PKK’nın farklı isimlerde faaliyetlerine izin veriyorlar.

Dahası bu örgütler ve Türkiye’yi hedef alan başkaları Avrupa’da rahatça eleman devşiriyorlar, kirli eylemleri için her türlü finansman kaynağına da burada sahip olabiliyorlar. Türkiye’nin insanına ve huzuruna kasteden terör örgütlerini türlü yöntemlerle destekleyen başta İngiltere olmak üzere Avrupalı diğer bütün ülkeler, dünyanın bir başka yerinde bir terörist saldırı olduğunda ise “timsah gözyaşları” eşliğinde dayanışma mesajları veriyorlar.

Editör: TE Bilisim