Ankara Hakimevi’nde yargı muhabirleriyle bir araya gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, işgalci teröristbaşı FETO’nun iadesi ile ilgili son durumun, tutuklanan ajan Metin Topuz ve alçak örgütün Hava Kuvvetleri imamı konusunda önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Gül, ABD’nin oyalama taktiği için kullandığı enstrümanlarının tamamının elinden gittiğini dile getirirken, artık iade beklendiğini ifade ederek, “İade için ‘Şöyle bir belgeye, yazışmaya ihtiyacımız var, bunu verirseniz ondan sonra mahkemeye göndeririz’ diye bir şey yok. Zorunluluk anlamında iade için gerekli başka bir belge kalmamıştır. İadeyi engelleyecek bir belge, prosedür, eksiklik kalmamıştır. Her iki taraf için de şekli anlamda iade için her türlü koşullar tamamlanmıştır. Bundan sonra artık iade bekliyoruz” dedi. Bakan Gül, FETO’nun vatandaşlıktan çıkarılabileceğine de vurguladı.

Ajanın telefonunu istediler

Gül, ABD’nin tutuklu ajan Topuz’un telefonunu talep ettiği yönündeki haberlere de açıklık getirdi. ABD’nin talebinin doğru olduğunu aktaran Bakan Gül, talebin şaşkınlıkla karşılandığının altını çizerek, “Öyle bir yazı geldi. Bu yazıyı da soruşturmayı yapan savcılık makamına gönderdik. Onların vereceği bir karardır. Şunu söylüyor, ‘Telefon her ne kadar şahsın olsa da bizim işler için kullanıyor.’ O zaman ‘Her ne kadar Türk vatandaşıysa da bizim işler için kullanılıyor onu da verin’ gibi bir noktaya, telefondan başlayıp adama kadar gidecek bir şey olacak. Böyle bir telefon dokunulmazlığını da yeni görmüş oldum” diye konuştu.

Öksüz Almanya’da mı?

Firari vatan haini Öksüz’ün Almanya’da olup olmadığı konusunda Alman mevkidaşı Heiko Maas ile görüştüğünü aktaran Gül, atılacak adımları şöyle paylaştı: “Birkaç gün önce bir evinin olduğu yönünde bir haber çıktı. Bir ev resmi konularak ‘Burada yaşıyor’ şeklinde haber çıkınca arkadaşlarımız üzerinde çalışmaya başladı. Bununla ilgili somut bir talebimiz olacak.”

Editör: TE Bilisim