17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ ile birlikte çalışan Kılıçdaroğlu, alçak örgütün 15 Temmuz işgal girişiminde de darbecilerle anlaşmış, Bakırköy’e kaçmıştı. 80 milyonun gördüğü gerçeğe karşı çıkan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 15 Temmuz’da televizyon başında keyif çatan Kemal Kılıçdaroğlu’nu milli mücadele kahramanı ilan etti. Tezcan’ın akla ziyan sözleri bununla da sınırlı kalmadı. Tezcan, bir de suikasttan kurtulup, milyonları direniş için sokağa döken, işgal altındaki Yeşilköy Havalimanı’na gelip millet ile bir olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Tezcan’ın Kılıçdaroğlu’nu 15 Temmuz’daki rolünden sıyırma operasyonuna AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, dur dedi.

Muş, Kılıçdaroğlu’nun ihanet gecesinde işgalci FETÖ’cü teröristlerle anlaştığını hatırlatarak, “O gece bir suikast girişimini atlatmış Cumhurbaşkanımız milletiyle beraber darbeye meydan okurken, Kılıçdaroğlu önce darbecilerle pazarlık yaparak havaalanından çıkmış, sonra bir belediye başkanının evinde televizyon başında sabaha kadar darbe girişiminin neticesini beklemiştir” dedi.

15 Temmuz’da niye kaçtın?

Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz’daki milli mücadeleden kaçışının belgeli olduğuna dikkat çeken Muş, buna rağmen Tezcan’ın işi sulandırma çabalarına tepki göstererek, “Kılıçdaroğlu’nun daha sonra ekranlara da yansıyan o geceki kaçışı ve darbeye karşı dik duramayışı kendisi adına bir utanç iken, CHP sözcüsünün bunu gündeme getirmesi nasıl bir pişkinliktir anlamış değiliz. Tezcan, 16 Temmuz günü darbe bastırıldıktan, her şey kontrol altına alındıktan sonra Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı konuşmayla övünüyor. Onunla övüneceğine 15 Temmuz gecesi neredeydin, niye kaçtın onun hesabını ver millete. 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ diyenler aslında o gece ne kadar samimiyetsiz olduklarını bizzat kendileri ikrar etmiştir” diye konuştu.

Haddini bil

Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almaktan önce 15 Temmuz’dan FETÖ’yü aklamaya kalkan CHP’lilere konuşması gerektiğini belirten Mehmet Muş, “Sayın Tezcan 15 Temmuz için bir şey söyleyecekse, ‘250 vatandaşın katili devlettir’ diyerek FETÖ’yü aklamaya çalışan CHP milletvekiline niye sessiz kaldıklarını kamuoyuna izah etmelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim