CHP ile HDP’nin neden bu kadar sıkı fıkı olduğunu anlayamadıklarını kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “HDP çıkıyor Saadet adayını destekliyor, CHP ve İYİ Parti’ye destek veriyor, Kandil çıkıyor ‘bu doğru bir stratejidir’ diye açıklama yapıyor. CHP, İYİ Parti Doğu ve Güneydoğu’da yok, HDP’nin tezgahına ilişmiyorlar” dedi.

Bakan Soylu, Ankara’nın Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi’nde esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya peşkeş çekilen belediyelere kayyım atadıklarını belirten Soylu, sadece 2 yılda oranın çehresini değiştirdiklerini, bu yerlerin sokaklarına huzur geldiğini söyledi.

Türkiye’nin potansiyeli güçlü bir ülke ve devlet olduğunu belirten Soylu, “Demek ki benim ülkemde ortalık sakin olsa, herkes işine gücüne baksa, bizi terörle, ekonomik saldırılarla, siyasal operasyonlarla yormasalar, Türkiye bugün olduğundan çok farklı bir yerde olacak” ifadesini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin bir beka seçimi olduğunu aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“Karşımızdaki şer ittifakının da iddiası bu seçimin normal yerel seçimi olduğudur. Kimin kiminle yan yana geldiğine bakınca, bize bu seçim hiç de yerel seçim gibi görünmüyor. Allah aşkına, HDP ile Saadet’in yan yana geldiği seçim yerel seçim olabilir mi? Burada işin içinde HDP ve PKK var. İşin içerisinde FETÖ var.”

“YÜRÜSELERDİ DE GÖRSEYDİK”

CHP ile HDP’nin neden bu kadar sıkı fıkı olduğunu anlayamadıklarını kaydeden Soylu, “FETÖ’nün açıkça bu işe dahil olmasını biz anlayamıyoruz. HDP çıkıyor Saadet adayını destekliyor, CHP ve İYİ Parti’ye destek veriyor, Kandil çıkıyor ‘bu doğru bir stratejidir’ diye açıklama yapıyor. CHP, İYİ Parti Doğu ve Güneydoğu’da yok, HDP’nin tezgahına ilişmiyorlar. Ne yaptıklarına bakmıyorlar. Şimdi bütün bu garip tabloya bakıp bu seçim kuru kuru yerel seçim diyebilmek mümkün müdür?”

HDP’li vekillerin önceki gün 9 vilayette yürüyüş yapmak istediklerini de hatırlatan Soylu, “Yürüselerdi de görseydik bakalım” dedi.

Editör: TE Bilisim