17-25 Aralık darbe girişimi ile seçilmiş meşru hükümete kast eden Paralel Yapı’nın 2011 yılında İzmir Hava Radar Komutanlığı üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik kurduğu “Askeri casusluk kumpası” 29 Ocak 2016’da İzmir 5’inci Ağır Ceza tarafından bozulmuş ve 47’u muvazzaf subay olan 357 sanığa beraat kararı verilmişti. Şimdi ise sıra 357 askere örgütün çıkarları doğrultusunda sahte belgelerle kumpas kuran FETÖ’cü hakimlere geldi.

Görevi kötüye kullanma

Bu bağlamda, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul’daki “Askeri casusluk” davasında, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı iddia edilen savcı Fikret Seçen, mahkeme heyeti başkanı Metin Özçelik ile üyeler Mehmet Ekinci ve Birol Bilen hakkında “iftira”, “görevi kötüye kullanma” ve “resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” suçlarından iddianame hazırlandı.

Belgeyi sümenaltı ettiler

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından kumpasa ilişkin hazırlanan iddianame de, Askeri casusluk soruşturmasını yürüten ve iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı Fikret Seçen’in TÜBİTAK’tan gelen belgeleri gündeme getirmeyerek gizlediği belirtildi. Ayrıca yargılamayı icra eden mahkemenin başkan ve üyelerinin de cumhuriyet savcısı ile benzer bir şekilde hareket ettiği belirtilen iddianamede, hakimlerin raporları dava dosyasına koymadığı, gerekçeli kararda bu raporlar ve eklerinden hiç bahsedilmediği ifade edildi.

Yakalama kararı çıkartıldı

Başsavcı Aydıner, kumpasın savcısı Fikret Seçen için yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. İddianamede, şüpheliler Fikret Seçen, Metin Özçelik, Birol Bilen ve Mehmet Ekinci hakkında “iftira”, ”görevi kötüye kullanma” ve ”resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” suçlarından 4 yıl 9 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianame, değerlendirme için Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Hollanda’ya kaçtı

TSK’ya yönelik kumpasın kilit ismi savcı Fikret Seçen, 24 Kasım 2015’te HSYK 2. Dairesi tarafından uzaklaştırılmış, aynı gün içerisinde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 20 gün rapor alarak, Yeşilköy Havalimanı’ndan saat 17:00’de KLM Havayolları’na ait uçakla Hollanda’nın Amsterdam’a kaçmıştı. Diğer yandan seçen Ergenekon düzmecesinin kaçak savcısı Zekeriya Öz’e en yakın isimlerden biri.

Editör: TE Bilisim