MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında partililere hitap etti. Bahçeli’nin gündeminde küresel terör, Batı’nın ikiyüzlülüğü, islamofobi ve PKK ile mücadele vardı.

Dünyadaki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, ateşin her coğrafyaya sıçradığınıve terör örgütlerini emperyalistlerin yönettiği ifade ederek, “Gelişmeler umut verici değildir. ABD’de polis dehşeti, Avrupa’da ırkçılık, ekonomik çalkantılar küresel huzursuzluğun en büyük işaretidir. Terör örgütleri küresel emperyalizmin emrindedir. Taşeron örgütler üzerinde coğrafyada oynamalar yapılmaktadır” diye konuştu.

Azap çekecekler

İslam coğrafyasında kaosun bitmek yerine daha da artarak devam ettiğinin tespitin yapan Bahçeli, Mescid-i Nebevi’yi hedef alanların cehennemde yanacağını belirterek, “İslam toplumları üzerindeki ölü toprağı da hâlâ kalkmamıştır. Yaşananlar kaostur. Suudi Arabistan’da teröristler bombalı saldırı düzenlemiştir. Hz. Muhammed’in (S.A.V) manevi makamı yanında gözünü kan ve nefret büyümüş caniler Allah’ın rahmetiyle cehennemde çırpına çırpına azap çekecek olanlardır. Bunların İslam’la ilgisi yoktur” ifadelerini kullandı.

Kuvayi Milliye ruhu

PKK’ya yönelik operasyonların başladığı günden bu yana hükümete tam destek veren Bahçeli, milli muhalefet örneğini bir kez daha gösterdi. Partisinin terörün bitmesi için elini taşın altına sokmaktan çekinmeyeceğini ifade eden MHP lideri, şunları söyledi:

“MHP doğru politikaların yanındadır. Gelin bu milleti terörden arındıralım. Yetki elinizde, dua arkanızda… Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünü yıkmaya çalışanlara hadlerini bildirin. Topyekun kurtuluş hareketi başlatılarak bu bitirilmelidir. Kuvayi Milliye ruhuyla yeniden şahlanışını harekete geçirmek gerekmektedir.”

Akşener’e ihraç

Bahçeli, mahkeme savaşları nedeniyle büyük çalkantıların yaşandığı partisinin geleceği ile en net açıklamayı yaptı. Grup toplantısı sonrası sorulara cevap veren Bahçeli, Paralel Yapı’nın MHP üzerindeki siyasi hesaplarını bozacak yol haritasını şöyle açıkladı: “7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP’yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir.” Bahçeli’nin, FETÖ ile ilişkileri bulunan Akşener’i kastettiği belirtilirken, Akşener’in olası bir kongrede aday olamayacağı belirtiliyor.

Terörün ayrımı olmaz

İnsanlığın emperyalizm ve terör ekseninde büyük tehdit altında olduğunu kaydeden Bahçeli, terörün ayrımı olmayacağını söyleyerek, “Irak’taki terör saldırılarında yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir. Kutsal mekanlar saldırı altındadır. Suriye’de yıllardır kan akmaktadır. Srebrenitsa’da yaşananların bir örneği komşu ülkeleri kapsamıştır. IŞİD, YPG, PKK arasında hiçbir fark yoktur. Terör her yerdedir ve insanlığın başına musallat olmuştur” şeklinde konuştu.

Büyük sorumsuzluk

Bahçeli, ayrıca Esed zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlerin Türk vatandaşlığına geçme konusunu  “Oy makinesi” olarak yorumlayan CHP’ye sert çıkıştı. Yorumun şuursuz olduğunun tespitini yapan Bahçeli, “Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu siyasi dürtü ve oy hesabıyla gündeme getirmek bir defa sorumsuzluktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim