15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’yi emperyalistlere işgal ettirmeye çalışan, ancak milletin dik duruşu karşısında hezimete uğrayan Fethullahçı Terör Örgütü’nün devlette kurduğu 40 yıllık yapılanması tamamen temizleniyor. Kamudaki tasfiyeler 90 bini aşarken, FETÖ’cü hainlere yardım ve yataklık edenlerde bir bir deşifre ediliyor. Bu çerçevede, 15 Temmuz gecesi  İzmir Çeşme’deki Ilıca Polis Merkezi Amiri olarak görev yapan Başkomiser Ahmet Karataş’ın emrindeki polislere “Askere silahınızı kullanmayın, direnmeyin” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Darbecilerle çatışmayın

Darbeci askerlerin kısa süre sonra karakola geleceğini belirten Karataş’ın, polislere yönelik yaptığı konuşma, “Çatışmadan uzak durun, silahınızı kullanmayın, direnmeyin” dediği belirlendi. Polislerin bunun kimin talimatı olduğunu sorması üzerine ise Karataş’ın, “Üstlerimizin talimatı bu yönde” dediği ifade edildi.

Demogoji yapmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan diğer polislerde Karataş’ın alçaklığını anlattı.  Tanık polis memurlarından biri ifadesinde “Ahmet komiser bize yaptığı konuşmada ‘Daha önceden darbe tecrübemiz yok, şu an ne yapılacağı belli değil. Birazdan askerler gelebilir, ilk etapta kimse münferit harekette bulunmasın, benden talimat beklesin. Bize de verilen talimat bu şekilde. Ben hiçbir arkadaşımın burnunun kanamasını istemiyorum. Karşı taraftakiler de asker, siz de polissiniz.” dediğini aktardı.

İddiaları reddetti

Komiser Karataş’ın daha sonra “Silahınızı kullanmayın, direnmeyin” talimatı verdiğini anlatan polis memuru, grupta bulunanların “Üstlerimizin verdiği talimat bu şekilde mi?” sorusuna “Evet bize verilen talimat bu şekilde” yanıtını verdiğini söyledi.  Bu bilgi üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Karataş, sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından “tutuklanması” istemiyle mahkemeye sevk edildi.  Hahkemedeki savunmasında polislerin iddialarını reddeden, FETÖ’cü Karataş, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı.

46 infaz memuruna gözaltı

Diğer yandan, FETÖ’ye yönelik İzmir genelinde yürütülen operasyonda İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Halis O. ile 7 ceza infaz koruma memurunu gözaltına alındı. Zanlılar, Çankaya semtindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma kapsamında, İzmir merkezli Aydın, Isparta ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlarda 39 cezaevi katibi ve infaz koruma memuru gözaltına alınmıştı.

Editör: TE Bilisim