Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci andı kararıyla kendini gösteren vesayet, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın “Türkçe ezan istiyorum” çıkışıyla slogana başlarken, “Bu bir kıyamdır” diyen Emine Şahin ile Kemalpaşa tatlısı yiyen Uğur Koç’u tutuklayarak muhafazakarlara dokunmaya başladı. Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhuriyet’te kaleme aldığı yazısında millet düşmanı vesayetin planını dışa vurdu. Dindar neslin yetişmesinde kilit rol oynayan İmamhatiplerin artışından rahatsız olan Başbuğ, “İmam Hatip Liselerinin sayısının artırılmasının nedenleri nedir? Bu artışa olan ihtiyaç nedir?” diye sordu.

M.Kemal’in adına konuştu

Başbuğ, İmam hatip dışında örtülü şekilde din düşmanlığı da yaptı. M. Kemal’i kendisine kalkan yapan Başbuğ, 85. yıl önce vefat eden M. Kemal adına konuşarak, şu sözlerle dini eğitime kin kustu: “Eğer bugün, Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı yapacağı ilk iş hemen, eğitim/ öğretim müfredatı ve ders kitaplarında akıl ve bilimin dışında yer alan hususları tespit ettirip, bunların ayıklanmasını sağlamak olurdu.”

Başbuğ, “Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkılması ancak, eğitim ve öğretimde aklın ve bilimin rehber alınması ile gerçekleştirilebilir” kelimeleriyle ise eğitim uzmanı pozu vererek komik duruma düştü.

FETÖ’NÜN ÖNÜNÜ AÇTILAR

Başbuğ’un karşı çıktığı İmam hatipler, 28 Şubat post modern darbesini gerçekleştiren cuntanın da hedefindeydi. İmam hatipleri kapatan Gladio’cu cunta 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkışan 251 kişiyi şehit eden, Meclis’i bombalayan FETÖ’nün okul görünümlü terör yuvalarına dokunmamış, FETÖ’nün önünü açarak devletin ele geçirme planına destek olmuştu. Başbuğ’un skandallarla dolu yazısı CHP-HDP-İP ittifakının 31 Mart seçimlerinde zafer elde etmesi dahilinde Türkiye’nin tartışacağı konuların başında İmamhatiplerin durumunun olacağını gözler önüne serdi.

KIRIKKANAT’A SÖZCÜ FETVASI

Önce milleti tehdit eden ardından da “Atatürk benim ilahım, ona tapıyorum” diyerek putperestliğini duyuran Mine Kırakkanat için Sözcü Gazetesi’den skandal bir müdafaa geldi. Sözcü yazarı Turan, “Atatürk’ü sevmek Allah’ın emri” dilerek Kuran-ı Kerim’e ayet eklemeye kalktı.

Editör: TE Bilisim