Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir‘in Edremit ilçesi Kocaseyit Havalimanı’nda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, siyasetin 15 Temmuz’daki ortak duruşu, FETÖ’cü hainlerin kamudan temizlenmesine değindi. Kurtulmuş, milyonlarca vatan sevdalısının katılımıyla Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ni yorumlayan Kurtulmuş, 23 gündür devleti koruyan milletin, mezuniyet belgesini aldığını ifade ederek, “3 haftalık meydanlardaki demokrasi nöbeti bir mektepti, bir üniversiteydi, akademiydi, bir kurmay akademisiydi. 7 Ağustos’ta bunun mezuniyet törenidir” diye konuştu.

Türkiye’yi işgal ettireceklerdi

Kurtulmuş, FETÖ’cü teröristlerin 15 Temmuz’da Türkiye’yi iç savaşa sürükleyip, emperyalistlere işgal ettirmeyi planladığının tespitini yaparak, “Bu darbeci hainler, bu FETÖ ve eşkıyaları ve onların iplerini elinde tutanlar neyi murat ettiyse Türkiye bundan sonra onun tam tersi olacak, olmaya da başladı. Bu hainler Türkiye’de bir iç savaşın çıkması, arkasından Türkiye’nin, Irak, Suriye gibi bir bölünme senaryosunun içine düşmesi ve dış işgale hazır hale gelmesi için bu darbe teşebbüsünü yaptılar” şeklinde konuştu.

Kimse hayal edemezdi

Meclis’teki partilerin alçak teşebbüse karşı kararlı tutumunun önemine vurgu yapan Kurtulmuş, tüm Türkiye’nin tek yumruk olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “6 ay evvel ‘CHP, MHP ve AK Parti’liler bir araya gelecekler ve büyük miting yapacaklar’ deseler buna inanır mıydık? Allah’a şükür siyaset dimdik durdu ve bunlara inat, bunların planlayıcılarına inat tek vücut, tek yumruk olarak ayakta durmayı başardı. Bu büyük bir meseledir, bunlar Türkiye’de antidemokratik bir düzen ortaya çıksın diye bu işleri yaptılar, Türkiye içine kapansın diye.”

Uzlaşı dili sürecek

Milli meselelerdeki uzlaşı dilinin devam edeceğinin sözünü veren Kurtulmuş, “Biz bunu ortaya koymak için gayret ederdik belki ama belki bu kadar başarılı bir şekilde ortaya koyamazdık. Hani ‘Her şerden bir hayır doğar’ deriz ya bu hainlerin, bu hain planından da hayır doğdu ve siyasette bir uzlaşı dili, milli menfaatler etrafında birleşme dili ortaya çıktı, bu devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ’cü olmayan korkmasın

OHAL kararnameleriyle devlet kurumlarındaki temizliklere ilişkinde bilgiler veren Kurtulmuş, operasyonların süreceğini belirterek, FETÖ ile ilişkisi bulunanların devletten temizleyeceğini, bulundukları yerlerden kazılıp, atılacağını dile getirdi. Kurtulmuş, FETÖ ile bağı olmayan kimseye dokunulmayacağını vurgulayarak, “Türkiye’de bir olağanüstü hal var ama hiçbir olağanüstülük hissetmiyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun, sakin olsun ekonomide sosyal hayatta bir olağanüstülük yok. Bu FETÖ ile herhangi bir şekilde ilgisi olmayan hiç kimse korkmasın, çekinmesin” dedi.

Editör: TE Bilisim