ABD konsolosluğu çalışanı ajan Metin Topuz’un tutuklanmasının ardından yeniden alevlenen Türkiye-ABD gerginliği ve oluşan vize restleşmesinin merkezindeki isim ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, yalan dolu yazılı açıklamaları kâr etmeyince bu sefer de basın toplantısı düzenledi. Hafta sonu Türkiye’den ayrılacağını ifade eden provokatör büyükelçi Bass, vize yasağı kararının ABD hükümeti tarafından alındığını aktararak, diyalog kanallarının açık olduğunu dile getirdi. Bass, FETÖ ile CIA arasındaki bağlantıyı sağlayan ajan Metin Topuz içinse delil görmek istediklerini kaydederek, “Biz tutuklamayla ilgili delil görmek istiyoruz. Topuz’un görevini aşan bir eylemi varsa bunun delilini görmek isteriz” sözleriyle Topuz’u aklamaya çalıştı.

Terör saldırısı olmuyor

Bass, Türkiye’yi hedef alan terör saldırıları ile ilgili de üstü örtülü itirafta bulundu. Türkiye’de uzun süredir terör saldırısı yaşanmadığını belirten Bass, şu sözleriyle hem terör örgütlerine talimat verdiklerini söylerken, hem de yine aynı alçaklığı yapabileceklerinin imasında bulundu: “9.5 aydır Türkiye’de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu.”

İkinci ajanı saklamıyorlarmış

Bass, ayrıca giderayak yine yalan söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında gözaltı kararı çıkardığı ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nda çalışan ikinci ajan N.M.C’ye ilişkin konuşan Bass, “ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz” ifadelerini kullanarak pes dedirtti.

Editör: TE Bilisim