Yunanistan, 15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimi sonrası ülkesine sığınan darbeci askerleri korumaya devam ediyor. Dün, Atina Olimpiyat Köyü’ndeki polis karakolunun özel nezarethanesinde tutulan 4 darbeci askerin tahliye edildi. Böylece gözaltında bulunan 8 FETÖ’cü de serbest bırakılmış oldu.

DARBECİLER YUNANİSTAN’DA SERBESTÇE DOLAŞABİLECEK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’ın bu kararına sert tepki gösterdi. Aksoy, Yunanistan’ın darbeci firarilerin tamamını serbest bırakmasının gözaltı süresine ilişkin idari bir karar olarak açıklanamayacağını söyledi. Aksoy, “Bu gelişmeyle darbeciler Yunanistan’da serbestçe dolaşabileceklerdir.” dedi.

DARBECİLERE GÜVENLİ MEKAN SAĞLAYAN ÜLKE

Aksoy, bu kararla Yunanistan’ın darbecilere güvenli mekan sağlayan bir ülke olduğunu net olarak ortaya koyduğunu belirterek, “Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden bir ülkenin, komşu ülkede demokrasiyi yıkmak için darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini tahliye etmesi ne uluslararası hukukla ne de komşuluk hukukuyla bağdaşır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim