Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye’yi NATO ve Avrupa Birliği’ne şikayet edeceğini açıkladı. Darbeci firari FETÖ’cüleri iade etmeyen Kammenos, iki Yunan askeri tutuklayan Türkiye’nin ‘savaş hukuk normlarını‘ çiğnediğini iddia etti.

“İMDAT; ASKERLERİMİZ REHİN”

Sırp, Romen ve Bulgar genelkurmay başkanları katılımı ile gerçekleşen uluslararası tatbikat esnasında konuşan Kammenos, uluslararası hukukun her türlü kurallarının ihlâl edildiğini iddia ederek, “İki askerimizin yasa dışı tutukluluk hallerinin devam ettiği konusunda NATO ve Avrupa Birliği’ni bilgilendireceğim” diyerek zayıflığını gösterdi.

“YETİŞİN, PAKETLEYECEKLER”

Kammenos ayrıca, ülkesinde sakladığı 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’nü komuta eden FETÖ’cü teröristleri Türkiye’nin kaçıracağını da korkuyla anlatırken; “NATO ve Avrupa Birliği’ni bilgilendireceğim. Türkiye Başbakanı, her türlü ahlâki değerleri ve uluslararası savaş hukuku normlarını çiğneyerek, yabancı bir ülkede, NATO çerçevesinde müttefiki olan bir ülkede, 18 aylık dava sürecinden sonra ‘iade edilmemesi‘ kararı çıkan Türk askerlerini ‘kaçırma planları’ ile ilgili açıklamaları konusunda bilgi vereceğim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 8 FETÖ’cü darbeci askerin tahliyesine ilişkin olarak, “Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ’cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler enselerinde olacağız. Eninde sonunda yakalayacağız” demişti.

Haber Merkezi 

Editör: TE Bilisim