Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zatın, Sosyal Sigortalar Kurumunun başında olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz, hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum, afedersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü bunların zihniyeti kirli. Şimdi hastane mi görmek istiyorsun, gel Mersin’e, Mersin Şehir Hastanesi’ni gör, git Yozgat’a onu gör, git 81 vilayete hepsini gör.” dedi.

Ülkemizdeki sağlık hizmetleri dünyanın her yerinden kat be kat olduğunu bilmenizi istiyorum. Eksiğimiz var. İnşallah doktorlarımızı yetiştiriyoruz. Bir an önce bu eksiğimizi gidereceğiz ve sonra inanıyorum ki dünya şu anda olduğu gibi buraya akacak.

Bu adımlar atılırken birileri bu adımların farkında olamayabilir. Biz görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Eski ABD Başkanı Obama bizde sağlık sisteminin çok küçük sayılacak bir reformunu hayata geçirmeye çalıştı ama başaramadı ama biz başardık. Yaşı 40’ın üzerinde olan eski Türkiye’yi çok iyi bilirler. Soruyorum o sisteme evet mi hayır mı? Doktor bulsanız cihaz bulamazdınız, ilaç yoktu. İlaç bulsanız para bulamazdınız. O sağlık düzenine evet mi hayır mı?

“Bu millet buna fırsat vermeyecek”

“2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlayın.” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Meclisin iradesine karşı, dönemin Cumhurbaşkanını ve yargısını arkalarına alarak, bir ‘367’ garabeti ortaya sürenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ülkenin meşru hükümetini devirmek için gayret sarf edenleri biliyorsunuz değil mi? Şimdi onlar yine iş başında… Ama başaramayacaklar. Çünkü karşılarında kim var? Millet var, millet. Bu millet buna fırsat vermeyecek.”

“Milletin hiçe sayıldığı, horlandığı dönemlerde hep hüsrana uğradık”

Erdoğan, “Çanakkale’de bedel ödedik, Kurtuluş Savaşı’nda bedel ödedik, Cumhuriyetin kuruluşundan sonraki emekleme döneminde bedel ödedik, darbeler, muhtıralar, vesayet yönetimleri sebebiyle bedel ödedik. Siyasi, ekonomik krizlerle, sosyal çalkantılar yüzünden bedel ödedik. Bu şekilde bedel ödeye ödeye bir gerçeği gördük, milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zaferlerin sevincini yaşarken, milletin hiçe sayıldığı, horlandığı dönemlerde hep hüsrana uğradık.” diye konuştu.

“1980 darbesinin Türkiye’ye olan maliyetini halen ödüyoruz”

15 Temmuz gecesi Mersin’in duruşu her türlü takdirin üstündedir diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Son 200 yılımız sürekli çalkantılarla ve arayışlarla geçti. Bedel ödeyen hep milletimiz olmuştur. Koskoca coğrafyaları kaybederken bedel ödedik. Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda Cumhuriyetin emekleme döneminde, darbelerde, ekonomik çalkantılarda bedel ödedik. Milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zaferlerin sevinci yaşarken, milletin horlandığı dönemlerde hüsranı yaşadık. 1950’lili yıllarda rahmetli Menderes ve arkadaşlarının getirdiği yere bakın bir de 1960 darbesinden sonraki yere bakın. 1980 darbesinin Türkiye’ye olan maliyetini halen ödüyoruz. Bedeli ödeyen hep millet olmuştur. Geçtiğimiz 14 yılda da sıkıntılarla karşılaştık.” dedi.

“Pensilvanya ile Kandil İmralı birleşti”

Ülkenin seçilmiş hükümetini, bakanlarını, milletvekillerini hiçe sayarak kendi muhayyilelerini dayatmak isteyenlere karşı yıllarca mücadele ettik. 1367 garabetini ortaya sürenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Yine iş başındalar ama başaramayacaklar, karşılarında millet var. 17-25 Aralık’ta FETÖ’yü devreye sokup emniyet yargı darbe girişimi başlattılar. Bölücü terör örgütünü sahaya sürdürler. Pensilvanya ile Kandil İmralı birleşti. Ülkeyi ateşe ve kana boğmaya çalıştılar ama milletimiz duruma el koydu, oyunlar bozuldu.

Editör: TE Bilisim