Mersin’de Mersin Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersinliler’e referandum da “Evet” çağrısı yaptı. Türkiye’nin son 200 yılının hep arayışla, bedel ödeme ile geçtiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Bedel ödeyen hep milletimiz olmuştur. Koskoca coğrafyaları kaybederken bedel ödedik. Çanakkale’de bedel ödedik, Kurtuluş Savaşı’nda bedel ödedik, Cumhuriyet’in kuruluşundan sonraki emekleme döneminde bedel ödedik, darbeler, muhtıralar, vesayet yönetimleri sebebiyle bedel ödedik. Siyasi, ekonomik krizlerle, sosyal çalkantılar yüzünden bedel ödedik. Bu şekilde bedel ödeye ödeye bir gerçeği gördük, milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zaferlerin sevincini yaşarken, milletin hiçe sayıldığı, horlandığı dönemlerde hep hüsrana uğradık. Geçtiğimiz 14 yılda da sıkıntılarla karşılaştık.”

OYUNLAR BOZULDU, BÖYLE DE DEVAM EDECEK

Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı referandumuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte yaşanan 367 garabetini hatırlattı. Ülkenin seçilmiş hükümetini, bakanlarını, milletvekillerini hiçe sayarak kendi muhayyilelerini dayatmak isteyenlere karşı yıllarca mücadele ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “367 garabetini ortaya sürenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Yine işbaşındalar ama başaramayacaklar, karşılarında millet var” dedi.

Türkiye’nin güçlendiği dönemlerde terör örgütleri ile zayıflatılmaya çalışıldığını aktaran Erdoğan, “17-25 Aralık’ta FETÖ’yü devreye sokup emniyet yargı darbe girişimi başlattılar. Bölücü terör örgütünü sahaya sürdüler. Pensilvanya ile Kandil-İmralı birleşti. Ülkeyi ateşe ve kana boğmaya çalıştılar ama milletimiz duruma el koydu, oyunlar bozuldu. Nisan ayında sandık geliyor. Sandıkta ‘Evet’ demeye hazır mıyız? Seçme ve seçilme yaşı dünyada 56 ülkede ‘18’. Neden bizim ülkemizde olmasın?” diye konuştu.

Erdoğan, “Nisan ayında sandık geliyor. Nisan ayında sandık geldiğinde “Evet’e hazır mıyız? Durmak yok, yola devam mı? Aman ha, bak Mersin geçmişteki gibi evvel Allah, sandıkları patlatmaya hazır mı?” diye konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

“Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz”

“Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Kardeşlerim, Yozgat’ta ilk şehir hastanemiz fiilen hizmete girmişti. İnşallah resmi açılışını da gidip gerçekleştireceğiz. Bizzat açtığımız ilk yer şimdi Mersin oluyor. Kısa süre içinde Isparta şehir hastanesi de açılacak. Böylece sözleşmesi imzalanmış olan 21 hastaneden üçünü ardı ardına açmış oluyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz iş.”

“Hastanelere sağlam girer sakat çıkardınız”

“Hastanemizde her biri 33 metrekarelik, içinde banyosu, tuvaleti, hasta yatağı, refakatçi kanepesi, buzdolabı, gerekli tıbbi cihazı bulunan 532 adeti tek kişilik odalar var. 15 -20 yıl önce o günleri hatırlıyorum, ana muhalefetin başındaki zatın SGK’nın başında olduğu zamanları hatırlıyorum. Sağlam girersiniz hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. Afedersiniz ne banyo ne tuvalet. Bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü onların zihniyeti kirli. İşte buyurun. Şimdi hastane mi görmek istiyorsunuz, gel Mersin’e, git Yozgat’a, git 81 vilayetin hepsini gör. Şu anda burada 40 metrekarelik 252 adeti çift kişilik odalar var. 65 metrekarelik 21 adet hastanemiz suit olmak üzere hastanemiz böyle modern proje. 1.300 yatak var. Yine hastanemizin 51 ameliyathanesi var, 210 yoğun bakım ünitesi var. Bunlar yoktu. Öyle kuyruklarda falan inşallah sizleri bekletmeyeceğiz. Çünkü bu hastane kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir.”

Editör: TE Bilisim