Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 71 sanığın yargılandığı ve karara bağlanan davanın gerekçeli kararında, ‘’25 Aralık operasyonunun (sanıklar tarafından gerçekleştirilen), hükümete karşı yapılan darbe giriş imi olduğ u mahkememizce sabit görülmüştür. 25 Aralık seçilmiş meşru hükemete bir yargı darbesi girişimidir.” denildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen ve 24 Aralık’ta karara bağlanan “25 Aralık darbeye teşebbüs davası”nın gerekçeli kararı tamamlandı.

“SUÇ İŞLEMEK İÇİN ÖRGÜT KURMAK”

Gerekçeli karar, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Gü len’in yardımcısı ve Rumi Forum ü yesi Sinan Dursun, ABD’deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz, eski emniyet müdürü Hamza Tosun ile eski polisler Engin Filiz ve Sinan Sağyalavaç’ın dosyası ayrıldığı için 65 sanık hakkında hazırlandı. Kararda, suç tarihi olan 25 Aralık 2013’te, iddianameye de konu olan operasyonun sanıklar tarafından başlatıldığı, FETÖ /PDY’nin yargı teş kilatlanmasında yer alan dö nemin savcısı Muammer Akkaş tarafından yü rü tü ldüğü belirtilerek, bu soruş turmada 96 kiş iye “suçişlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karış tırmak ve rüşvet” suçlarının yöneltildiği anlatıldı.

“DARBEYİ YARGI KURGULADI”

4 ay öncesinde firari FETÖ’cü Emre Uslu’nun operasyondan haberdar olduğunun belirtilidiği gerekçeli kararda “Askerin darbesinde yargı sonradan devreye girerken, bu defa yargı işin kurgusunda görev almıştır. Başbakanı ve bakanları gö zaltına aldıklarında zaten darbe gerç ekleş miş olacaktır ve hükümet de değişmiş olacaktı. 25 Aralık seçilmiş meşru hükümete bir yargı darbesi girişimidir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim