Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Kuvayi Milliye Meydanı’ndaki toplu açılış törenin de binlerce vatan sevdalısına hitap etti. Erdoğan, Avrupa’nın makyajla gizlemeye çalıştığı gerçek yüzünü deşifre etti, Kılıçdaroğlu’na cevap vermeyi de ihmal etmedi. Avrupa Birliği’nin tükendiğini belirten Erdoğan, faşist liderlerin kıtayı esir aldığına dikkat çekerken, yapılanların karşılıksız kalmayacağını ifade ederek, şu tespitleri yaptı:

FAŞİZME TESLİM OLMUŞLAR

“Avrupa öyle bir hale geldi ki bitti, tükendi ama bedelini çok ağır ödeyecek. Bu süreçte yüzyıllardır savunduklarını iddia ettikleri ne varsa hepsi yerle yeksan oldu. Şunu açık ve net söylüyorum. Bugün milyarlarca insanın gözünde Avrupa demokrasi, insan hakları ve özgürleri değil baskının, şiddetin, Nazizmin merkezidir bunu böyle biliniz. Irkçı partiler, Avrupalı liderleri, yönetimleri adeta parmaklarında oynatıyor. Avrupa’nın artık ne dünyaya ne de bize söyleyecek sözü kalmıştır.”

Erdoğan, 15 Temmuz işgal girişimin “Kontrollü darbe” diyerek şehitlere hakaret eden, Türk milletinin milli mücadelesini küçümseyen ve FETÖ’yü aklamaya kalkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yine sorular yöneltti. 15 Temmuz gecesi kahraman millete çağrı yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun millet ile birlikte darbeye direnmediğini ifade ederek, “Ey Kılıçdaroğlu, ben milletime çağrımı yaptım; sen de milletin bir ferdi olarak nasıl benim bütün halkım o meydanlara dolduysa, sen de madem ki Yeşilköy’e indin, niye oradan ayrıldın, niye oradaki vatandaşlarımla beraber olmadın? Hani sen diyordun ki bir darbe olursa ilk önce ben çıkarım tankın üzerine, ne oldu? Senin hayatın yalan” dedi.

BUNLAR MİLLET DÜŞMANI

Milletin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne olan desteğinin katbekat arttığının bilgisini paylaşan Erdoğan, bunu gören CHP’nin sisteme karşı seviyeyi düşürerek akıl almaz iddialar ortaya attığı, hatta millete hakaret ettiğini kaydederek, “Sandıktan çok güçlü bir evet çıkacağı netleştikçe anamuhalefet partisinin de muvazeneyi yitirdiğini görüyoruz. Artık ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. İçlerinde yıllardır biriktirdikleri ne kadar kin, nefret varsa hepsini birden ortaya koyuyorlar. Millete karşı bilinç altında besledikleri bütün hınç ve kibri ifşa ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim