CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a 25 gün boyunca yürümesi, FETÖ kuryeliğinden tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu tatmin etmemiş. Berberoğlu kendisini ziyarete gelen CHP’li vekillere “Ya beni buradan çıkarsın ya da konuşurum” mesajını CHP liderine iletmesini istemişti. CHP kanadı bu iddiayı yalanlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bağlantıları çıkarsa şaşırmam” yorumunda bulunmuş, CHP’liler bu sefer can havliyle hakaret etmeye, hayali senaryolar yazmaya başlamıştı.

CHP’nin tutumuna ve Kılıçdar-oğlu’na AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dan çok sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu’nun sert, mesnetsiz açıklamalarını “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si suçüstü yakalanmanın paniğini yaşamaktadır” şeklinde yorumlayan Ünal, CHP liderini terletecek sorular sordu. CHP ile FETÖ’nün MİT TIR’ları ihaneti konusunda ağız birliği yaptığını ve Kılıçdaroğlu’nun Zaman Gazetesi’ne yaptığı ziyaret sonrası Berberoğlu’nun kuryelik görevini üstlendiğini hatırlatan Ünal, Kılıçdaroğlu’ndan şu sorulara cevap vermesini istedi:

Asıl kurye siz misiniz?

“Sayın Kılıçdaroğlu, MİT TIR’ları ihanet suçunda FETÖ’nün yargı, emniyet, asker ve medya içindeki unsurlarıyla aynı argümanları ve söylemi hâlâ neden kullanmaktadır? Sayın Kılıçdaroğlu ‘Bu görüntüleri ben de seyrettim’ diyor. Görüntüleri size kim getirdi? Görüntüleri nerede, ne zaman, kimlerle izlediniz? Görüntüleri yalnız mı yoksa başkalarıyla mı izlediniz? İzlerken yanınızda kimler vardı? Bu görüntüleri Can Dündar’a Enis Berberoğlu’nun verdiği mahkeme kararlarında var. Peki Berberoğlu bu görüntüleri nereden, ne zaman, nasıl temin etti? Sayın Kılıçdaroğlu’nun 17 Mayıs 2015’te Zaman Gazetesi’ne yaptığı ziyaretle bu görüntüler arasında ilişki var mıdır?”

Editör: TE Bilisim