Son dönemde Katar üzerinden İslam dünyasında bağımsız hareket eden bütün grupları baskı altına almak isteyen Emperyalist Batı, sonraki hedefin adresini gösterdi. Katar krizi nedeniyle Ortadoğu’da gerilimler artarken Mısır’da halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yaparak yönetimi ele geçiren cunta lideri Abdülfettah Sisi, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkelerinin Katar’a yönelik uyguladığı ambargonun Türkiye’yi de kapsaması gerektiğini söyledi. İddialara göre Sisi, konuyu geçen Perşembe Kahire’de Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife ile yaptığı görüşmede gündeme getirildi.

TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

Konuya ilişkin bilgi veren yerel kaynaklar, Sisi’nin bu çağrıyı yapma sebebini ise; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sisi’yi eleştirmesi” olarak gösterildi. Erdoğan Mısır’da eski

Cumhurbaşkanı Mursi’yi desteklemiş, ancak Sisi, Mursi’yi askeri darbeyle devirmiş ve hükümetin başına geçmişti.

Türkiye’nin de Katar gibi terör örgütlerine yardım ettiğini savunarak alçalan Sisi Türkiye’yi Müslüman Kardeşlere destek vermekle suçladı.

BUGÜN KATAR, YARIN TÜRKİYE

Daha önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal açıklamalarda bulunan ve 15 Temmuz darbesini önceden yazan Amerikan Girişimcilik Enstitüsü uzmanı ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) eski yetkilisi FETÖ’cü Michael Rubin, bu kez de Katar kriziyle ilgili Türkiye hakkında küstah bir tehditte bulundu.

Twitter üzerinden küstahça bir tehdit mesajı paylaşan Rubin’in mesajının firari FETÖ’cüler tarafından paylaşılması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim