Ülkede sebze ve meyve fiyatlarının aşırı yükselmesinin önüne geçebilmek için Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan tanzim satışlar başladı. Satışların başlamasıyla beraber sosyal medyada özellikle belli grupların manipülasyon yapması üzerine Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TANZİM SATIŞ NEDİR? TANZİM SATIŞLA TÜRKİYE NE ZAMAN TANIŞTI?

Cumhurbaşkanın “tanzim satışlara” başlayacağız açıklaması sonrası birçok kişi bunun ne anlama geldiğini bilmiyorlar Unay “ Sebze ve meyve fiyatlarındaki hızlı artış hayatımıza tanzim satışı getirdi.   Tanzim kelime manasıyla düzen verme ve yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Şuan ülkede sebze ve meyve fiyatlarının düzene girmesi gerektiğine göre tanzim satışların devlet eliyle yapılması kaçınılmaz olmuştur. Tanzim satış ilk olarak 1973 yılında Tansa adıyla başlamıştır.1976 yılına gelindiğinde, “Tanzim Satışlar Müdürlüğü” çatısı altında, İzmir Konak’ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12’ye ulaştı. Daha sonra, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu. Yıllar içerisinde halka arz ve birleşmeler sonrası en son olarak 2016 yılında Migros ile birleşti”

DEVLET PİYASA YAPICILIĞI ÖZELLİĞİNİ KULLANIYOR

Tanzim satış başlamasıyla beraber sosyal medyada karalama kampanyaları üzerineUnay, “Ne yazık ki Ülkede pusuya yatmış ve her olayda nasıl olurda bunu hükümeti ve onun üzerinden devleti zor durumda bırakırız diye bekleşen tipler var. Sosyal medyayı o kadar yoğun kullanıyorlar kizannedersiniz ki sosyal medyadaki her birey bu yönde fikir beyan ediyor.Ekmek’in karneyle verildiği dönem ile bugünkü tanzim satışını aynı kefeye koyarak algı operasyonu yapıyorlar. Anlamadıkları, belki de anlamak istemedikleri şey Ekmek karneyle verildiği dönemde yokluk vardı şimdi ise Devlet piyasa yapıcılığı özelliğini kullanıyor.”

ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR      

Tanzim satışlarını daha önceki yokluk ve yoksulluk zamanındaki kuyruklara benzetmeleri üzerineUnay,” Evet ne yazık ki bir grup ki bu gruba şuan Fetö ve uzantıları da eklendi ve yoğun bir algı operasyonuna başladılar. Açtıkları #GelVatandaşGel, #çözümolacaksa gibi hashtaglerle sürekli paylaşım yapıyorlar. Genelde 1970 den bu güne değişen bir şey yok algısı yapmaya çalışıyorlar fakat hesap edemedikleri şey vatandaş, bugün o tanzim satış noktalarından birine gittim ve alışveriş yaptım gayet profesyonel bir düzen vatandaşta bundan oldukça memnun. Her zaman diyoruz ki seçimler twitter üzerinden yapılmıyor. Anlayın Artık!”

Unay” Ülkemiz yılardır her türlü saldırıyla karşı karşıya kaldı. Hükümete, Mit’e, Direk Ülkenin geleceğine, Dövize ve sonunda halkın yemeğine ve işin en acı tarafı bu saldırılara destek veren bizden olanlar. Her olayda hükümeti nasıl yıpratırız ve düşürürüz diye ülke lehine olan her şeyi aleyhine gibi gösterme gayreti artık ülkede muhalefetin normal işi haline geldi. Mandacılığa, Darbecilere, Teröristlere ülke karşısındaki herkese ve her şeye açık açık destek verip birde özgürlükçü ve demokratik kesilmeleri artık olağan hale geldi. Zor dönemden geçen çevresi resmen ateş çemberi olan hatta saldırmak için fırsat kollayan onca düşmen varken bizi içeride patlıcan, domates ve soğanla meşgul etmek istiyorlar yani onca iş varken biz gereksiz şeylere vaktimizi ve enerjimizi harcıyoruz. Umuyoruz ki bu spekülasyonlarda algılarda boşa çıkacak”

Editör: TE Bilisim