İmamoğlu, FETÖ’cü Akın İpek’in prenslerinden Cengiz Özkarabekir’e hem danışmanı yaptı, hem de paravan şirket aracılığıyla 41 milyon liralık ihale verdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde kimsenin bilmediği açık ve gizli ortaklıklar kuran, imarına onay verdiği projelerden gayrimenkul edinen, dolandırıcılıktan yargılanan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. İmamoğlu’nun Kavaklı Sahili’nde Hazine’ye ait toplamda 85 bin metrekarelik 406 No’lu parseli üzerinde kaçak şekilde “Amfi Tiyatro Projesi” başlattığı, yasaya aykırı projenin ihalesini de Canan Kaftancıoğlu’nun sağ kolu CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı kuzeni Ufuk İnan ve diğer kuzeni Volkan Türker İnan’a verdiği, tamamlanmayan proje ile milyonlarca lirayı iç ettiği Diriliş Postası tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Tekstilcilikten sorumlu pozisyona!

İmamoğlu, 31 Mayıs’ta Güngören Haznedar’da yaptığı konuşmada “Kardeşimle, damadımla, kızımla, oğlumla çalışmayacağım” demişti. Ancak bu sözde yalan çıktı. İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu’nun kız kardeşi Şeriman Kaya’yı Beylikdüzü Belediyesi’nde işe başlattığı, ardından hızlı bir şekilde baldızını, Sağlık işleri Müdürlüğü’nde “Sorumlu” yaptığı ortaya çıktı. Dilek Kaya’nın İmamoğlu tarafından kadroya geçirilmeden önce tekstil işiyle uğraştığı belirlendi.

Akın İpek’in adamı

Yalanlarıyla konuşulan İmamoğlu, işgalci terör örgütü FETÖ ile ilgili “Benim hiçbir ilgi ve alakam olmamıştır” dedi. FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’a 15 Temmuz hain darbe girişiminden 2 ay önce işgalci terör örgütüne Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan aracılığıyla 2 milyon 52 bin 280 lira para aktaran İmamoğlu’nun örgütle parasal trafiği çok daha derin. FETÖ’nün finans ayağının kilit isimlerinden firari terörist Akın İpek’in sahibi olduğu Bugün TV’de program koordinatörlüğü yapan Cengiz Özkarabekir ile İmamoğlu’nun şüpheli para alışverişleri var. FETÖ’cü yayın kuruluşuna kayyım atanmasının ardından işsiz Cengiz Özkarabekir’e sahip çıkan CHP adayı, kültür danışmanı olarak işe aldığı isme paravan şirket vasıtasıyla ihale üstüne ihale verdi. FETÖ ile irtibatlı Cengiz Özkarabekir’in milyonlarca kazandığı ihaleler Serdal Taşkın’ın sahibi olduğu Elapro Prodüksüyon üzerinden yapıldı. Söz konusu şirket İmamoğlu döneminde Beylikdüzü Belediyesi’nden toplam tutarı 41 milyon 578 bin 923 olan 13 farklı ihale aldı. Cengiz Özkarabekir’in, ihaleleri alan şirket olan Elapro’nun sahibi Serdal Taşkın ile Timsah film yapımevi organizasyon şirketinde resmi ortak olduğu belirlendi. Öte yandan Cengiz Özkarabekir, İmamoğlu’nun seçim kampanyasında fiili olarak görev alıyor.

Editör: TE Bilisim