CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile FETÖ ilişkisinin detaylarını Diriliş Postası’na anlattı. Sapan, Kılıçdaroğlu’nun adayları FETÖ ile beraber belirlediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun yeni CHP’sinin FETÖ ile yalnızca siyasi değil ekonomik ilişki kurduğunu da dile getiren Sapan, ’34 belediyede bazı şeyler olmaya başladı. Bunlardan bir tanesi Antalya Muratpaşa Belediyesi. Mesela tuhaf tuhaf şirketler kurulmaya, o şirketler üzerinden para aktarılmaya, danışmanlık alınmaya başlandı. Danıştığın adam kim? FETÖ. Muratpaşa Belediyesi 700 bin lira para aktardı. Bu para himmet mi, zimmet mi? Senin bir sürü elemanın var onlara danışmayıp, danışman tutuyorsun da 700 bin lira aktarıyorsun. Ne danıştın kardeşim?’ dedi ve şöyle devam etti:

ZAMAN’A REKLAM KIYAĞI!

‘Zaman Gazetesi’ne neden abone oldun? 20 tane ulusal gazete varken sen sadece ve tek olarak neden Zaman Gazetesi’ne ilan verirsin 26 bin 500 liralık. Faturası duruyor. Bu yetmiyor, aynı zamanda Zaman Gazetesi’nin matbaası Feza Yayıncılık’a künyesiz bir dergi çıkarttı. Birlikte isminde bir dergi. Onun parasını da Bank Asya aracılığıyla yatırıyor. Bütün bunlar 17-25 Aralık sonrası oluyor. Falez AŞ diye bir şirket kuruluyor. İlçe belediyeleri şirket kuramaz. FETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaaslan bu şirketi kurup, belediyeye hibe ediyor. O şirket üzerinden çalışmalar yapılıyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın hakkında iki tane FETÖ soruşturması var. Başdanışmanı FETÖ belediyeler imamı olmaktan yatıyor.’

ÖTECEK DİYE KORKTU!

Ümit Uysal’ın FETÖ ile belgelenmiş bağına rağmen yine aday gösterilmesi Sapan’a göre Kılıçdaroğlu-FETÖ ilişkisinin önemli delillerinden. Kılıçdaroğlu’nun korktuğunu ifade eden Sapan, ‘Namuslu bir genel merkez, bu adamı tekrar buraya koyar mı? FETÖ ile ilişkisi var. Peki neden yine belediye başkan adayı olarak gösterdiler? Şundan dolayı; suç ortağı olduğu için onu oradan alamadı. Alsaydı o ötecekti’ diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU BENİ İHRAÇ ETTİ

Yıldıray Sapan, CHP’lilerin kendisine yönelik eleştirilerine de cevap verdi. CHP’den ayrılmadığını, ihraz edildiğini aktaran Sapan, ‘Ben DSP’ye CHP’den istifa edip geçmedim. İhraç edildim 2015 yılında, 2019’da da teklif geldi böyle geçtim. Bazıları hain falan diyorda öyle değil yani. Bu FETÖ olayını, bu ilişkileri anlattığım için ihraç edildim.’ dedi.

Editör: TE Bilisim