15 Temmuz 2016’da 251 kişinin şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren  Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor.

Ankara’da yürütülen FETÖ soruşturması dahilinde “ByLock” kullanıcısı oldukları iddiası ile haklarında gözaltı kararı çıkartılan 47 şüpheliden 25’i yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dahilinde örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock’u kullandıkları belirlenen farklı kurumlarda çalışan 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık talimatı ile harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kapatılan dernek yöneticisi 2, Sağlık Bakanlığı ile özel sağlık kurumlarında görevli 14, Milli Eğitim Bakanlığındaki görevlerinden ihraç edilen 3, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki görevlerinden ihraç edilen 27 şüpheli ile kapatılan medya dağıtım şirketinin eski muhabiri olduğu saptanan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Belirlenen adreslere operasyon gerçekleştiren ekipler şüphelilerden 25’ini gözaltına aldı.

Ekiplerin diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ayrıca bu sabah, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütünün il yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kentte düzenlenen operasyonda aralarında esnafların da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

FETÖ’nün hain darbe girişimine ilişkin açılan 289 davadan 206’sı mahkeme heyetleri tarafından karara bağlandı, 83’ünde ise sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

Editör: TE Bilisim