FETÖ’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, Kalkınma Bakanlığı ile kapatılan Turgut Özal Üniversitesi ve İpek Üniversitesi çalışanı 14 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi.

Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınan 14 şüpheliden, 12’si nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinde savunmalarını yapan 12 şüpheliden, 10’unun tutuklanmasına karar verildi.

Denizli

Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, önceki gün görevden uzaklaştırılan Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan için gözaltı kararı verildi.

Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) Daştan’ın evine giderek, gözaltı kararını uyguladı.

Evinde ve makamında arama yapılan, Daştan sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Denizli’de aynı soruşturma çerçevesinde daha önce Denizli Vali Yardımcıları Tuncay Engin, Alaattin Aktaş ve İsmail Kaygısız ile Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru tutuklanmıştı.

Kars

Edinilen bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Aslan’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aslan, sağlık kontrolünün ardından çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.

Aslan’ın, FETÖ mensuplarının birbirleriyle haberleştikleri “ByLock” programını kullandığının tespit edildiği öğrenildi.

Adıyaman

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan 9 zabıt katibi, 2 cezaevi personeli, emniyetteki sorgulamaları tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 2 zabıt katibi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler denetimli serbestlik kapsamında salıverildi.

Bu arada soruşturma kapsamında, FETÖ’ye yakın çeşitli sivil toplum kuruluşlarında 2013-2015 yılları arasında başkanlık yapan R.E, İ.U, H.A, M.B, H.C, Y.A, Y.K, F.T, A.E. ile bu kuruluşlarda görev alan E.K. ile F.U. gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulamalarının ardından, adli makamlara sevk edildi.

Samsun

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce Samsun merkez olmak üzere, Ordu ve Sivas’ta düzenlenen operasyonda aralarında eski Samsun Sağlık Müdür Vekili Yusuf K, eski Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman K. ile hekim, hemşire, ebe, kimyager ve sağlık memurlarının bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, 5 sağlık çalışanını daha gözaltına alınan polis, daha önce gözaltına alınanlardan 3’ünü ifadelerinin ardından, savcılık talimatıyla serbest bıraktı. Gözaltındaki 47 kişinin işlemleri ise sürüyor.

Bu arada polisin daveti üzerine, 30 sağlık çalışanı da emniyete giderek ifade verdi.

Editör: TE Bilisim