Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde yaklaşık 25 yıldır imamlık yapan ve cuma hutbesi okuyan ve aynı zamanda Cami İmamı ve Kürdistan İslami Birlik Partisi’nin eski milletvekili olan Dr. Ahmed Seyid Abdulvahap, FETÖ’cü katillerin düzenlediği 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Abdulvahap, darbeci FETÖ’nün Başkomutan Erdoğan ve AK Parti’yi ortadan kaldırmak için karanlık güçlerle işbirliği yaptığını belirterek, şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

“5’li şer ittifakı”

“Darbe girişimi dışarıdan bazı karanlık güçlerin desteğiyle meydana geldi. Bu darbede Amerika, Avrupa, NATO, İran, İsrail, Beşşar Esed gibi tipler ve hatta Birleşik Arap Emirlikleri’nin de parmağı var. Kendileri tarafından meydana getirilen utanç verici olayların örtbas edilmesi için, Türkiye’deki aydınlığı karartmak istediler.

“Türkiye’yi Mısır’a çeviremediler”

Aksi takdirde kısa süre içerisinde karanlık yüzlerinin ortaya çıkacağının farkındalar. Bu yüzden Türkiye’de mevcut hükümetin işbaşında olmasını istemiyorlar.”

“Türkiye’de tutmadı”

Türkiye’deki darbe girişimi ile Sisi’nin Mısır’daki darbesinin arasındaki benzerliklere dikkat çeken Abdulvahap, Erdoğan’ın tüm vatandaşlardan destek gördüğünü kaydederek, “Bu bir hakikattir ve hayal değildir.

Mısır’da meydana gelen darbe, Türkiye’de tutmadı ve halkın desteğiyle bertaraf edildi. Bunun nedeni ise Türkiye ve Arap halkı arasındaki farktır. Türkiye halkı uzun yıllardır demokratik seçim geleneğine sahip. Darbe girişimi sırasında Erdoğan’a sadece muhafazakar kesim değil laik düşüncede olanlar ve hatta sert muhalif Kürtler bile destek verdi” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim