MHP’den yapılan açıklamada, İP lideri Meral Akşener ve İP Genel Sekreteri Cihan Paçacı’ya sert tepki gösterildi. Akşener’in Bahçeli’yi seven ülkücüleri kasıtlı olarak tahrik ettiği belirtilen açıklamada, “Akşener kavgaya baltayla, yangına körükle gitmektedir” ifadeleri kullanıldı.

“ÖLÇÜSÜZ İSNAT VE GÖNDERMELER”

MHP’den yapılan yazılı açıklamada, İP Genel Sekreteri Cihan Paçacı’nın, “ölçüsüz isnat ve göndermelerde” bulunduğu belirtilen açıklamada, “Siz hangi ara MHP’den kovulma sebeplerinizi açıklayarak aklandınız da utanmadan sıkılmadan kamuoyunun önüne çıkma cesaretini gösterebiliyorsunuz” ifadelerine yer verildi.

“YAMAN BİR RUH HASTALIĞININ BELİRTİSİDİR”

MHP’ye çamur atmaya çalışan Paçacı’nın açıklamaları için, “yaman bir ruh hastalığı” benzetmesinde bulunulan açıklamada, “Bu arada hemen her gün MHP’ye saldıran İP Sekreteri Paçacı’ya ise sorumuz şudur; siz hangi ara MHP’den kovulma sebeplerinizi açıklayarak aklandınız da utanmadan sıkılmadan kamuoyunun önüne çıkma cesaretini gösterebiliyorsunuz” denildi.

“YANGINA KÖRÜKLE GİTMEKTELER”

MHP’den yapılan açıklamada, İP lideri Meral Akşener’e de sert tepki gösterildi. Akşener’in toplumun sinir uçlarına maksatlı olarak bastığı belirtilen açıklamada, İP liderinin, Bahçeli’ye gönülden bağlı olan ülkücü gençleri kasten tahrik ettiği ifade edildi.

Açıklamada, “Başında bulunduğu partinin FETÖ elebaşının nefesiyle harlamaya çalıştığı ateşi pek çabuk söndüğünden, MHP muarızlığını benzin gibi dökerek köz hâlindeki hassasiyetleri alevlendirmek istemektedir” ifadeleri kullanıldı.

Akşener’in açıklamalarına karşı adli ve idari makamların göreve davet edildiği açıklamada, “Bu hanım; kavgaya baltayla, yangına körükle gitmektedir. Ülkücüleri adli makamlar ve kolluk güçleriyle karşı karşıya getirmeye çalışan İP Müdiresi Meral Akşener’in, hem sosyal medya üzerinden hem de politika kürsüsünden sergilediği kışkırtıcı, gerginlik yaratıcı tavır konusunda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Tahrik ve kaşımalar sonucu olayların istenmeyen bir seyir izlemesinin, böyle giderse cereyan edebilecek tatsız vakaların ve bunların yol açacağı vahim gelişmelerin baş sorumlusu, kendisi ve hempaları olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim