Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı 3 saat sürdü.

Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Sözcü Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar:

11 BİN PROVOKASYONCU FETÖ HESABI TESPİT EDİLDİ

Koronavirüs salgınıyla ilgili provokatif bilgi paylaşan, çoğu FETÖ kaynaklı 11 bin hesap tespit edildi.

Avrupa’da, bu yılın başından hazirana kadar 65 ırkçı ve İslam karşıtı vaka görülmüştür. 38’i Türk camisi ve cami derneklerine yöneliktir.

(Kadına şiddet ile mücadele) Parti olarak bu konuda çok hassasız. Binin üstünde mekanizma ile bu şikayettler alınmakta. Bu konuda tereddütsüz çalışmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 5 buçuk milyon aileye bin lira destek yapıldı.

TÜRKİYE’DEN 102 ÜLKEYE YARDIM

128 ülkeden 80 bin vatandaşımız Türkiye’ye getirildi. Türkiye dünyanın hiçbir yerinde vatandaşını yalnız bırakmadı. Türkiye 102 ülkeye yardım etti.

Haziran ayına kadar Avrupa’da 65 ırkçılık vakası görüldü, 38 tanesi Türk camilerine ve derneklerine. Bu konuda Avrupa’daki muhataplarımızı uyarıyoruz. Bu saldırıları yakından takip ediyoruz.

“RUM YÖNETİMİ OLAĞAN ŞÜPHELİ”

Bu kafatasçılar, İslam düşmanları tüm dünyanın başına beladır. Bu ırkçılar Avrupa değerlerine ve demokratik değerlere de düşmandır. Bunlarla mücadele insanlık adına yapılması gereken bir mücadeledir.”

Rum yönetiminin sistematik bir biçimde İslam ve Türk düşmanlığını himaye ettiğini düşünüyoruz. Rum Yönetimi failleri bulmadığı sürece bizim tarafımızdan olağan şüpheli olarak görülecektir.

YUNAN BAKAN’A YANIT

Türkiye hukuk esaslı bir ülkedir, bir kabile devleti değildir, kabile devleti gibi konuşan bakanlara sahip değildir. Başka bir durum söz konusu olduğunda da Türk ordusunun dünyanın en büyük ordularından biri olduğunu herkes bilir. Yunan bakan savaşa hazırız demiş, ona söyleyeceğim şudur: “Bu tip kötü şakalar yapmayın.”

CHP’Yİ LİBYA TEPKİSİ

Serrac’ın darbeci Hafter’e karşı kazandığı başarılar gurur vericidir. CHP savrulmalarına alışkanız ama darbeci Hafter için ‘seküler ve makul yönetim’, Serrac yönetimine ‘cihatçı’ demek tarihi vahim bir hata

MECLİS ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR

(3 ismin vekilliğinin düşürülmesi) CHP tarafından iddia edilen uzman görüşü dosyada söz konusu değil. Odaklanılması gereken Meclis’in yaptığı işlem değil mahkeme kararıdır. Meclis, hükümler gereği üzerine düşeni yapmıştır.

YILDIZ VE DÜKEL İÇİN YORUM

(Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınması) Gazetecilerle ilgili yargı süreci devam ediyor. Askeri casusluk suçu çerçevesinde bir soruşturma söz konusu. Onu beklememiz gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim