Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda, parlamenter sistemin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne verdiği zararlar, işgalci FETÖ’ye yönelik mücadele ve kamudaki istihdama ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu, Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ve parlamenter sistem için bölünme tartışmasını yorumladı. Bakanı Müezzinoğlu, CHP’nin milletin önüne sürekli engel koyan bir parti olduğunu, başkanlığa karşı ise korku psikolojisi oluşturmak için kara propaganda yürüttüğünü belirtti.

Yüzde 60 blokla böleceklerdi

Müezzinoğlu, Başbakan Yıldırım’ın yorumlarının haklılığının 7 Haziran sonrası oluşan siyasi kaos ve buna bağlı olarak PKK’nın sözde özyönetim zırvasıyla Güneydoğu’yu hendek, barikat ve ölüm tuzakları ile zindana çevirmesi sonrası ortaya çıktığını kaydederek, “Sayın Başbakanımızın cümlesi, Şayet bir bölünme riski varsa, parlamenter sistem daha fazla bölünme riskini besliyor. 7 Haziran’ı, henüz daha çok olmadı 1,5 yıl oldu. 7 Haziran gecesi kulaklarımızda kalan ne? ‘65’lik bir blok varız.’ HDP, MHP, CHP, işte varsa Saadet’ti, şeydi, artı AK Parti’den de çaldıkları bir kısım, hesaba kattıkları oydu. Peki 65’li blok dedikleri, bugün ülkede iktidar olmuş olsalardı, terörle olan mücadelemiz, 15 Temmuz darbe girişimi, ülkenin ekonomisi, hangisi büyük bir tehlikeydi?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu ders alsın

FETÖ’nün darbe girişimine karşı Türkiye’nin istiklalini millet ile birlikte kurtaranın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve güçlü bir siyasi iktidar kurtardığının altını çizerek, Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle seslendi: “15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı, onlarca CHP’liden duyduğum, tanıdığımdan duyduğum cümle şu; ‘iyi ki Recep Tayyip Erdoğan vardı o akşam.’ Keşke 15 Temmuz akşamından birazcık Sayın Kılıçdaroğlu ders alabilseydi. Muhtemelen o, 15 Temmuz akşamı hangi evde, nasıl oturuyorsa, sokaktaki vatandaşı herhalde göremedi. Görse bile okuyamadı.”

70 bin FETÖ’cü kovuldu

OHAL ilanından sonra başlayan FETÖ’cü temizliği kapsamında 70 bin kişinin görevden atıldığı ifade eden Bakan Müezzinoğlu, vatana ihanet eden kimsenin devlet kadrosunda bulunamayacağını aktararak, “Hem milletin parasını alacak, imkanını alacak hem de hainlik yapacak. Buna asla fırsat verilmeyecek, şimdi temizlik süreci 16 Temmuz’dan itibaren olağanüstü hal ile başladı. Bu anlamda rakamlar verecek olursak, kamu görevinden çıkarılan personel sayısı 70 bin 784, açığa alınıp soruşturması devam eden personel sayısı 56 bin 575, iade edilen personel sayısı 3 bin 500’ün üzerinde, toplam işlem yapılan personel sayısı da 131 bin” diye konuştu. Müezzinoğlu, ayrıca 2017 yılında kamuda 60 bin yeni kişinin istihdam edileceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim