Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil hattının temel atma töreninde vatandaşlara hitap etti.

İçeride ve dışarıda Türkiye’nin istikrarından rahatsız olanların olduğunu bildiklerini ifade eden Yıldırım, “Ensesine vurulup lokmasını aldıkları Türkiye arıyorlar, böyle bir Türkiye yok. Türkiye bölgesinde olayları seyreden değil, yöneten bir ülkedir.” dedi.

TÜRKİYE’Yİ KÖTÜLEMEK İÇİN TERÖRLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDELER

Yıldırım, özellikle yurt dışında yayın yapan bazı gazeteler, televizyonlar ve sosyal medya sitelerinin Türkiye’yi karalamak için bölücü terör örgütleriyle sıkı bir iş birliği yaptığına dikkati çekerek, “Bizim hedefimiz, ülkemizi, güzel Türkiye’yi medeni alemlerde daha yukarı taşıyıp lider ülkeler arasına sokmak.” ifadesini kullandı.

“VATAN HAİNLERİNE ‘DUR’ DEDİNİZ”

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekşetirilen, 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimi ile ilgili konuşan Yıldırım, “O gün Kocaeli ayaktaydı. Kocaeli’nin gençleri, kadınları bir bütün millet ayaktaydı. Alçaklara ‘Dur’ dediniz. Bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz, alçaklara geçit vermediniz, sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

Anadolu’nun zor bir coğrafya olduğunu, tarihin hiçbir döneminde bu coğrafyada Türkiye’ye rahat yüzü olmadığını vurgulayan Yıldırım, “40 yıldır yaptıkları gibi emperyalistlerin maşası PKK, PYD, DEAŞ gibi örgütleri üzerimize sürdüler, sürmeye devam ediyorlar. Aynı şekilde dün darbe girişimiyle ulaşamadıkları hedefe şimdi ekonomimizi zayıflatarak, sosyal barışımızı, kardeşliğimizi bozarak ulaşmaya çalışacaklar. Fırsat verir miyiz? Sizler siyah iple beyaz ipi bir birinden ayırır gibi taş üstüne taş koyanlarla laf üstüne laf koyanları birbirinden çok iyi ayırt edersiniz. Sizler, birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin teminatısınız. Türkiye’ye tuzak kurmak isteyenlere asla fırsat vermezsiniz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim