Alanında pek çok uluslararası başarılı çalışmaya imza atmış, dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, ilk siyasi demecini Diriliş Postası’na verdi.

ABD’deki, Beyin Tümörleri Konseyi ve diğer birçok bilimsel, idari kurul üyelikleri yanında, Congress of NeurologicalSurgeons’ın uluslararası yönetim kurulunda ilk Türk ve ilk Müslüman bilim adamı unvanı ile önemli çalışmalara imza atan Nöroşirurji uzmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Çok iyi derecede Arapça ve İngilizce’nin yanı sıra 4 dil biliyor.

Bilimsel konuşmaları ile tanınan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Diriliş Postası Gazetesi Ankara Temsilcisi Hasan Taşkın’a önemli açıklamalarda bulundu.

Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini, örgütün tavrını, haçlı seferlerine benzeten Aydın, FETÖ’nün Batı tarafından maşa olarak kullanıldığını, o yüzden bu şekilde bir benzetme yaptığını söyledi.

Örgütün içinde, aslında örgütle bağlantısı olmayan, vatansever ve dindar insanların da bulunduğuna dikkati çeken Aydın, “Bu örgütün içinde, aslında örgütün yapılanmasından habersiz, sadece dini duyguları kullanılan pek çok insan da var. Bu insanları göz ardı edemeyiz. Ancak şu da var, ne yazık ki bu insanlar da aklını kiraya vermiş insanlardır. Eğer bir insan dini inançlarını yaşarken aklını kullanmaktan yoksun kalırsa, bana himmet edeceksin diyen birinin yanına sürünerek gidip elini ayağını öpüyorsa, bunlar çok tehlikelidir ve Allah korusun bu insanı küfre kadar götürür” diye konuştu.

“YENİKAPI RUHU TAKDİRLE KARŞILANMALI”

FETÖ’nün tamamen bir algı yönetimi yapmaya çalıştığına değinen Aydın, değerlendirme yaparken hem müspet hem de menfi yönlerle değerlendirme yapmanın önemini vurguladı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin muhalefetle iktidarı kenetlediğini dile getiren Aydın, şöyle konuştu: “Özellikle Yenikapı ruhunu takdirle karşılamak lazım. Hem Sayın Kılıçdaroğlu’nun hem de Sayın Bahçeli’nin tavrını takdir etmek bizim boynumuzun borcudur. 15 Temmuz gecesi insanlar sağcısıyla, solcusuyla, laikiyle, şeriatçısıyla, bu memleketin birliğini, dirliğini, bayrağını korumak için sokaklara döküldü. Sayın Cumhurbaşkanımızın da iradesi, cesareti, insanları sokağa toplaması, milletin tankların üzerine çıkması bu halkın ne kadar büyük ve güçlü olduğunu gösteriyor. Binlerce yıllık asil bir geçmişi olan bu devletin nasıl kurulduğunun, bunca düşmana rağmen nasıl ayakta kalındığının en büyük kanıtıdır 15 Temmuz gecesi verilen mücadele.”

“DEVLETİN ÇOK DİKKATLİ ADIM ATMASI LAZIM”

FETÖ’cüleri devlet yapılanmasının içinden temizlerken çok dikkatli adım atılması ve kurunun yanında yaşın da yanmaması gerektiğinin altını çizen Aydın şunları kaydetti:

“Devletin kendini koruması esnasında bir takım tedbirler alırken çok detaylı incelenmesi gerekmekte. Kurunun yanında yaşın da yanmamasına müsaade edilmemelidir. Dinimizin şöyle bir kuralı vardır: Bir gemide 999 suçlu olsa, 1 tane suçsuz olsa o suçsuz yüzünden o gemiyi batıramazsın. O nedenle çok dikkat etmek lazım. Fark etmeden bu işe alet olmuş olanlar da olabilir buna da dikkat etmek gerekir. Devlet hassas olmak zorundadır ve şahsi kin tutmamalıdır. Bir söz var ‘Zalimin rişte-i ikbalini bir âh keser, mâni’-i rızk olanın rızkını Allah keser.’ Yani ah almamak lazım. Buna çok dikkat etmek lazım.”

Editör: TE Bilisim