Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani iç savaş denemesi, terör saldırıları ve son olarak 15 Temmuz işgal girişiminde büyük hezimet yaşayan ABD, taşeronları başarısız olunca bizzat devreye girdi. Uluslararası hukuku en çok çiğneyen ülke ABD, Türkiye’nin İran ile yaptığı meşru ticareti bahane göstererek, FETÖ’nün millet tarafından akamete uğratılan 17-25 Aralık darbe girişimini New York’ta yeniden sahneye koydu. İran ambargosu yalanıyla kurgulanan davanın iddianamesi azılı FETÖ destekçisi Preet Bharara tarafından hazırlandı. Preet Bharara’nın hazırladığı iddianameyi, FETÖ’cü polislerce hazırladığı 17 Aralık fezlekesinden kopyaladı.

Belgeleri CIA kaçırdı

İşgalci terör örgütü FETÖ, ABD’deki kumpas belgelerini hazırlarken, belgelerin yurtdışına kaçırılmasında CIA kilit rol oynadı. Şubat 2016’da skandal şekilde serbest bırakılan eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, aynı yılın ağustos ayında CIA tarafından 17 Aralık’ta kullanılan düzmece belgelerle birlikte ABD’ye kaçırıldı. Montaj ses kayıtları, fotoğraflar ve diğer ihanet materyallerinin taşınmasını da hainlerle birlikte CIA gerçekleştirdi.

Tanıklar FBI’dan

CIA kumpas için her türlü materyali FETÖ’den teslim alıp, CIA’e taşırken, tanıklık ve iftiracılık işini de FBI devraldı. FBI, FETÖ’cü vatan haini Korkmaz’ı yalancı tanık yapmak için 50 bin dolar verdi. Yine FBI, New York’ta görülen dava başlayana kadar Sarraf’ı tehditlerle iftiracıya dönüştürdü. Türkiye aleyhine konuşması için yalan söylemeye ikna etti. CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir de hem belge temin etti hem de FBI’ın çizdiği Türkiye’yi suçlama senaryosu kapsamında tanıklık yaptı. Diğer yandan Sarraf’ın sanıklığıyla başlayıp, iftiracılığıyla farklı bir evreye getirilen kumpas davasının hakimi New York Güney Bölge Hâkimi Richard Berman’ın FETÖ ilişkisi ayyuka çıktı. FETÖ, 2014’te İstanbul’da Berman’ı ağırladı, 264 bin liralık harcamayla onu etkisi altına aldı. FETÖ tarafından kontrol edilen Berman, Sarraf’ın dışarı çıkmak için yalan söylediği itirafını, delillerin FETÖ tarafından hazırlanmasını dikkate almadı.

Berman, jüriyi de baskı altına alarak alçak kumpası tıkır tıkır işletti.

Editör: TE Bilisim