CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Aralık’ta yaptığı konuşmada Fransa’daki Sarı Yelekli eylemlerini Türkiye’yi taşımak için işçileri şu sözlerle isyana davet etti:

“İşçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil.”

Bu sözlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBAN AŞ çalışanları greve başladı. Grevde dün itibariyle 25 gün geride kaldı ancak CHP’li belediye işçilerin sorunlarını çözemedi, ulaşım ise felç oldu.

CHP’li İzmir belediyesi tutumuyla vatandaşı çileden çıkarırken CHP İzmir Milletvekil Kani Beko, grevle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. İZBAN işçilerinin taleplerinin yerinde olduğunu vurgulayan Beko, sorumlunun şirket sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi değil olayla alakası bulunmayan Ulaştırma Bakanlığı olduğunu belirterek, işçileri şu sözlerle karalamaya çalıştı:

GREV POLİTİKMİŞ

“Greve gidilmesinin asıl nedeni yerel seçim öncesi İzmir’de ulaşımın felç olması ve Büyükşehirin beceriksizlikle suçlanmasıdır, yani politiktir. Bu sorunun asıl sorumlusu Ulaştırma Bakanlığı’dır, AKP iktidarıdır. Yeni teklifler gündemde. Biz pek çok adım attık ama amaç farklı olunca bir yere kadar.”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko

GEZİ’YE SAHİP ÇIKMIŞTI

İşçilerin daha iyi şartlarda çalışmak için anayasal çerçevede kullandığı grev hakkını “Politiktir” diyerek karalamaya kalkan CHP, 2013’te seçilmiş meşru hükümete karşı gerçekleştirilen Gezi darbe girişimine sahip çıktı, darbecileri savundu. Aynı CHP, işgalci terör örgütü FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi ve MİT TIR’ları kumpasının da arkasında durmuştu. Grevi “Politik” olarak itibarsızlaştırmaya çalışan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi ayağı HDP ile beraber Ankara’dan İstanbul’a 25 gün boyunca yürümüştü.

Editör: TE Bilisim