ABD Florida Senatörü Marco Rubio, FETÖ‘ye bağlılık yemini eden ve geçtiğimiz yıllarda soyadını “Gülen” olarak değiştiren, FETÖ’cü Enes Kanter’e kucak açtı.

ABD’li senatör, FETÖ’cü Enes Kanter ile Washington’da bir araya geldi. Rubio, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, Enes Kanter ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’deki insan hakları ihlallerini tartıştık. Bu genç adam, Türk vatandaşlarının hakları için ayakta duruyordu.” ifadelerini kullandı.

“UTANÇ VERİCİ”

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Florida Senatörü Rubio’nun skandal paylaşımına sert tepki gösterdi. ABD’li senatörün tweetine cevap veren Kılıç, “Demokratik olarak seçilmiş bir Senatör, 2016 yılında Türk demokrasisini hedefleyen bir terörist grubun karalama kampanyasını destekliyor. Çok utanç verici” ifadelerini kullandı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, hakkında FETÖ soruşturması bulunan ve ABD’de yaşayan şüpheli FETÖ’cü Enes Kanter hakkında ”silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan iade talepnamesi hazırlandı.

FETÖ’cü Enes Kanter’in iadesi istendiGündem

Editör: TE Bilisim