Önceki gün Diyarbakır’da 23 il için devasa projeleri müjdeleyip, terör mağduru ailelerin gönlünü fetih eden ve yatırımcıları umutlandıran Başbakan Binali Yıldırım, gece saatlerinde Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bulunan  2. Hudut Tugay Komutanlığını ziyaret etti. Gece-gündüz demeden hainlerle çarpışan kahraman Mehmetçiğe hitap etti. Askerlerin milletin duasını arkasına aldığını ifade eden Başbakan, güzel günlerin yakın olduğunu vurguladı.

İhtiyaçlarınız karşılanacak

Hükümetin, askerlerin taleplerinin tamamını karşılayacağını belirten Başbakan Yıldırım,  “Milletimiz kayıtsız şartsız, size her türlü duayı ediyor, desteği ediyor. Zor şartlarda, büyük bir tehlike altında vatan savunması yapıyorsunuz, milletin can ve mal güvenliğini temin ediyorsunuz. Hükümet olarak sizlerin her türlü ihtiyacını karşılamak ve bu operasyonda sizin moral değerlerinizi en üst düzeyde tutmak bizim birinci vazifemiz” diye konuştu. Yıldırım, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bölgeye daha sık ziyaretlerde bulunacağını bildirdi.

Hepsi ölecek

FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimi ile Türkiye’yi parçalamayan üst aklın terör örgütlerini devreye soktuğunu kaydeden Başbakan, tüm teröristlerin etkisiz hale getirileceğini ifade ederek, “15 Temmuz’dan sonra terörle mücadelede yepyeni bir yönteme, yepyeni bir yol haritasına girmiş bulunuyoruz. Bu, şudur: Savunmada değil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında hangi mağaranın içinde bu alçaklar varsa onları bulup etkisiz hale getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehditle yaşamak mecburiyetinde olmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Tedbirler artırılıyor

Askerin terör saldırılarına maruz kalmaması için gerekli tedbirlerin alınmaya devam ettiğini paylaşan Yıldırım, PKK’nın yurt içindeki tüm yuvalarının başına yıkılacağını vurgulayarak, “Herhangi bir şekilde baskın yememeniz için bütün alınması gereken emniyet tedbirlerini, teknolojik imkanları temin ediyoruz. Bu mücadelenin sonuç vermesinin en büyük şartı hudut geçişlerinin kontrol altına alınmasıdır. Buna yönelik kapsamlı bir çalışmayı başlattık. İnşallah kısa sürede buraları, hem sizlerin operasyonlar hem de yapılacak diğer çalışmalarla kontrol altına alacağız” dedi ve şöyle devam etti:

İnlerine gireceğiz

“Ondan sonra bütün gücümüzü varımızı yoğumuzu bunların yurt içinde kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalarına girmek suretiyle inşallah memleketimizi yıllardır meşgul eden, memleketin enerjisini tüketen bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz. Sizlere güveniyoruz. Bütün millet sizin duacınızdır. Sizler sayesinde insanlar evlerinde rahat uyuyor. Allah’a emanet olun, Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Editör: TE Bilisim