ABD, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye’ye ekonomik savaş başlattı.

Türkiye, döviz kurundaki spekülatif dalgalanmayla ekonomik tehlike yaşadı. Ancak, ABD’nin kirli oyununa karşı yapılan hamleler ve halkın yapılan çağrılara kulak vermesi sonucu döviz dalgalanması bertaraf edildi.

İPHONE YERİNE ‘YERLİ VE MİLLİ’ VESTEL

ABD’nin döviz oyununa Türkiye de aynı şekilde karşılık verdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD mallarına boykot uygulanacağını söyledi.

Erdoğan konuşmasında, “ABD’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafın da Samsung’u var. Kendi ülkemizde Vestel var, Venüs var. Biz bunları uygulacağız. Dolayısıyla biz kendimize yeteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıda servis edeceğiz. Bu millet bunları yapmaya muktedirdir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşması sonrası Vestel hisseleri yükselişe geçti.

APPLE’IN BOYKOT ENDİŞESİ

Öte yandan, Başkan Erdoğan başta olmak üzere birçok kesimden yapılan boykot açıklamaları Apple’ı endişelendirdi. Başkan Erdoğan’ın iki hafta önce yaptığı konuşmanın ardından Türkiye’de iPhone satışları yüzde 65 oranında bir düşüş yaşadı.

Editör: TE Bilisim