Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü’ne ilişkin yayınladığı mesajında gaza şuuruna yönelik çarpıcı mesajlar verdi.

İlelebet var olacağız

Anadolu’nun 1071’den itibaren vatan kılınması ve hala korunmasındaki gaza şuuruna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Türk milletinin kıyamete kadar var olacağının altını çizerek, “Medeniyetimizin en mümtaz vasıflarından gaza inancı, bize 1071’de Anadolu topraklarını verdiği gibi Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça ilan etmiştir” diye konuştu. Erdoğan, ayrıca bu coğrafyanın ruhunda, ülkenin her taşı ve her toprağında, adları sanları bilinmeyen milyonlarca gaza erinin, şehidin ve gazinin kanının bulunduğunu söyledi.

Dedelerimiz kahraman

Erdoğan, tarih boyunca nice savaşlar, çatışmalar yaşayan bu coğrafyanın sakinlerinin, istiklali ve istikbali için her daim teyakkuzda bulunan bir milletin evlatları olduğunu vurguladı. Üst aklın taşeronları olan PKK, DAEŞ ve FETÖ ile mücadele eden Türkiye’nin yeniden bir kurtuluş savaşında olduğunu belirten Erdoğan, 15 Temmuz direnişinin bir gaza şuuru olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Türkiye şehitlerin emaneti

“Bu aziz milletin, 15 Temmuz’daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bu millet, gazi millettir. Bu vatan, şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum. Allah onlardan razı olsun”

Editör: TE Bilisim