28 Belediye için başta teröre finans sağlamak, ve terörist faaliyetlerde bulunmak suçlarıyla kayyım kararı alındı. Belediye seçmenlerinden tık yok. Ne HDP, ne MHP ne de AKP seçmeninden belediyelere kayyım atanması konusundan hiçbir itiraz gelmedi. İtiraz gelmediği gibi bir çok bölgedeki HDP seçmeni bu kararı geç kalınmış bile buldular.

Üç kaynak itiraz etti.

Bir: PKK’lılar musluk kesildi diye kudurdular.

İki: Fetullahçılar her zamanki şeytani halleriyle durumu çarpıttılar.

Ve Üç: Tabii ki dünyanın bütün terörü örgütlerinin biricik sevgilisi ABD endişeliyiz dedi.

Güya anti-emperyalist olan PKK militanları, ABD elçiliğinin beş para etmez açıklamalarına sığındılar. Che fanilalarıyla gezen devrimci züppeler de ABD elçiliğinin mesajının gölgesine girip “Teşekkürler büyük Amerika” diye gözleri dolarak devrimci sloganlar attılar. Ölüm öpücüğü yedi hapsi haberleri yok.

Diyarbakır Belediyesinin 326 milyon gelirinin %83’ü merkezden. 65 Milyon’u PKK’lı kodomanlara lüks hayatlarına devam etsinler diye dağıtmış. 81 milyon personel diye dağa göndermiş. 88 Milyonu kaybetmiş. 78 milyon da güya kasadaymış.  Bu tablo kayyım atanan bütün belediyelerde var. Devlet geldi musluğu kesti ve ABD’yi bir telaş sardı. 10 bin KM’den teröristlerin peşine laf yetiştiriyor sonra da Türkiye niye bizden nefret ediyor diye Ankara’da dolaşıyorlar.

Sözün özü, ABD’nin açıklama yapması gösterdi ki acilen diğer PKK’lı belediyelere de kayyım atanması kazım. Çünkü PKK’lı ve FETÖ’cü belediyelere kayyım İncirlik’e atanacak kayyımum ilk adımıymış demek ki. Hayırlı olsun.

EREM ŞENTÜRK / BAŞYAZI

Editör: TE Bilisim