Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da katıldığı toplu açılış töreninde CHP lideri Kılıçdaroğlu ve avanelerine fırça üstüne fırça attı, adeta demokrasi dersi verdi. Erdoğan, evet diyecek Anadolu’nun evlatlarını Yunanlı işgalcilerle bir tutup denize dökmekle tehdit eden, tepkiler sonrası ise çark eden ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile haşa Allah’ın yetkilerini kıyaslamaya kalkan Hüsnü Bozkurt’a şu sözlerle ayar verdi:

KAFAYA BAK YA

“Milletimiz, bu CHP’lilerin yakalarına yapışınca güya işi toparlama adına kendilerini iyice rezil edecek işlere yöneldiler. CHP’nin o malum vekili kendini savunmak için bir televizyon programına çıkmış. Allah bile yetkileri dağıtıyor diyor. Meleklerin görevlerini sayıyor. Siz alın tüm yetkiyi bir cumhurbaşkanına verirseniz, o anda bir kararname imzalarsa ne olur. Tövbe haşa, bir cumhurbaşkanını neye benzetiyor. Kafaya bak ya, bunlarda din, iman böyle bir şey söz konusu değil. Sen bir kulu Allah ile aynı noktaya nasıl getirirsiniz.”Erdoğan, Hüsnü Bozkurt’un milleti tehdit eden açıklamalarını sadece “Yanlıştı” ifadesiyle geçiştirmeye çalışan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da izlemesi gereken yolu şöyle anlattı: “Genel Başkan çıkmış bu ifadeler doğru değil diyor. Kılıçdaroğlu senin yapman gereken ne biliyor musun? Öğreteyim sana! Böyle bir adamı partinde barındırmamak, ihraç etmek.”

NEDEN KAÇTIN?

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz işgal girişimi için “Kontrollü darbe” yorumunda bulunarak FETÖ’ye can suyu verme hamlesine de ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe dediği akşam havalimanından kaçtığını anımsatan Erdoğan, “Saat 23.30’da Kılıçdaroğlu havaalanına gelmiş. Fakat sonra kaybolmuş. Daha sonra öğrendik ki Bakırköy belediye başkanının evine gitmiş. Hani sen bir zamanlar diyordun ki, bu ülkede darbe olursa ilk tankın üstüne ben çıkarım. Hani ne oldu? Niye kaçtın gittin? Demek ki bunlarda laf bol” diye konuştu.

NASIL HESAP VERECEKSİNİZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yıldır kana doymayan önceki gün İdlib’te kimyasal silahlarla çocukları katleden Diktatör Esed’i ve destekçisi BM’yi lanetledi. Çocuklar öldürülürken sessiz kalanların asla hesap veremeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Ey katil Esed, sen bunların ahından nasıl kurtulacaksın? Ey buna sessiz kalan dünya, buna sessiz kalan Birleşmiş Milletler, bunun hesabını nasıl vereceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim