FETÖ’nün Deniz Baykal’a kurduğu kaset komplosunun ardından CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 17-25 Aralık darbe girişiminin sonrası FETÖ’yü korumak için ne denli adımlar attığı CHP liderinin baş avukatı Celal Çelik çıktığı bir televizyon kanalında anlattı. Digiturk’ün 8 Ekim 2015’te FETÖ’ye ait 7 kanalı kapatmasının ardından harekete geçen Kılıçdaroğlu, tüm partililere digitürk’ü boykot çağrısı yaptığını aktaran Çelik, detayları anlattı

WEB SİTEYE DİLEKÇE

Çelik, Kılıçdaroğlu’nun tüm televizyon kanallarının Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, bütün CHP’lilerin Digitürk’ten ayrılması, aboneliklerinin sonlandırılması talimatını verdiğini söyledi. O dönem CHP tarafından tüm il ve ilçe örgütlerine genelgeler gönderildiğini aktaran Çelik, Digitürk’ün iptal edilmesinin istendiğini söyledi.

BANA BASKI YAPTILAR

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına rağmen kendisinin üyeliğini iptal ettirmediğini ardından baskıya maruz kaldığını aktaran Çelik, ‘Bana genel başkanımın baş danışmanının sorması üzerine iptal etmediğimi söyleyince bana şu söylendi: Ey Cemal sen Kılıçdaroğlu’nun baş avukatısın eğer sende iptal etmezsen derler ki, Kılıçdaroğlu avukatına söz geçiremiyor. O gerekçeyle ben CHP’nin web sayfasındaki dilekçeyi imzalayarak vermek zorunda kaldım’ dedi.

Aynı zamanda CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan adayı olan Celal Çelik, daha önce FETÖ’den gözaltına alınmıştı.

DİLEKÇEYİ HANIM VERECEK

Celal Çelik’in bugün gündeme taşıdığı boykot kampanyasını Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinden önce kendisi zaten duyurmuştu.1 Kasım seçimlerinden 10 gün önce 21 Ekim 2015’te başını vatan haini Abdülhamit Bilici’nin çektiğini FETÖ’cü Zaman Gazetesi heyetini kabul eden Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye destek için topyekün bir boykot yapılacağı fikrini dile getirmişti. Sansüre karşı bir kampanyaya öncülük edebileceklerini belirten Kılıçdaroğlu, genel merkez olarak Digiturk’ten çıktıklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu, sansüre karşı bir kampanya başlatabileceğini ifade etmişti.

KILIÇDAROĞLU EMRETTİ GİTTİM

Ayrıca FETÖ destekçisi Eren Erdem de Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye verdiği desteği itiraf etmişti. FETÖ’nün medya kuruluşlarına Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla gittiğini aktaran Erdem, CHP’nin Medya Komisyonu üyesi olduğunu, her gittiği gazetede bir talimat, partisinin iradesi olduğunu söyledi. Erdem, Zaman Gazetesi’ne de Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimatla Berberoğlu ile birlikte gittiklerini itiraf etmişti.

Editör: TE Bilisim