Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Rize’de, 15 Temmuz darbe girişimiyle, Türkiye’yi işgal ettirmeyi hedefleyen alçak FETÖ’nün terörist elebaşı Gülen’in iade süreci ve hainin kaçma planlara yönelik çarpıcı demeçler verdi.

“Türkiye’ye göndermeleri lazım”

ABD’nin Gülen’i koruduğunu belirten Bakan Bozdağ, iki ülke arasındaki müttefik ilişkisi kapsamında Obama yönetiminin FETÖ liderini Türkiye’ye iade etmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “ABD bu terör örgütünün ele başınıPensilvanya’da tutuyor. Türkiye’de pek çok farklı suçun da ele başı. Türkiye ile Amerika ilişkileri, Türkiye’nin ABD ile olan dostluğu Fetullah Gülen’in ABD tarafından Türkiye’ye iadesini gerektirir. Çünkü biz bugüne kadar ABD ile olan ilişkilerimizde ABD’nin taleplerine, ABD aleyhinde bir durum söz konusu olduğu zaman her zaman olumlu baktık. Olumlu işbirliği yaptık. ABD, Gülen’i iade ederse bu hukuki bir karar olmanın yanı sıra aynı zamanda bir siyasi karardır. Eğer iade etmezse bu da siyasi bir karardır.”

“ABD izin vermeden kaçamaz”

Vatan haini Gülen’in 5 ülkeye kaçış için planlar yaptığı yönünde istihbarat aldıklarını ifade eden Bozdağ, ABD’nin de bu kaçış planına müsaade etmesi durumunda hukukun dışa çıkacağını dile getirerek, “Bu istihbaratları ABD istihbaratının bilmemesi mümkün değildir. Türkiye’de gerçekleşen başarısız darbe teşebbüsünün sevk ve idarecisinin Fetullah Gülen olduğunu bugün dünyada bilmeyen devlet de yok istihbarat örgütü de yok. Bir kişinin işlediği suçu herkesin aşikar olarak bildiği halde onu himaye etmesi asla hukuk devleti ve demokratik devlet anlayışı ile bağdaşmaz. Pensilvanya’dan başka bir ülkeye giderse bu ABD’nin izni, onayı ve himayesi altında gitmiş demektir. Kimse kaçtı da görmedik falan demesin” diye konuştu.

“Eliniz yanar”

Bozdağ, ayrıca Gülen’i himaye etmeyi düşünen ülkelere uyarlarda bulundu. Gülen’in artık maşa değil ateş olduğunu söyleyen Bozdağ, “Fetullah Gülen’i himaye edeceklere de buradan bir kez daha sesleniyorum. Fetullah Gülen Türkiye açısından, okulları bulunan diğer ülkeler açısından da artık kullanışlı bir maşa olma vasfını kaybetmiştir. O maşayı bundan sonra elinize alırsanız ateşi tutmuş olursunuz. Eliniz yanar siz de zarar görürsünüz” dedi.

Editör: TE Bilisim