FETÖ’nün başarısız olduğu 17-25 Aralık darbe girişimin devralıp, Türkiye’nin İran ile yaptığı yasal ticaret yönelik 9 Mart 2016’da Rıza Zarrab’ı anlaşmalı şekilde tutuklayarak  kumpas başlatan ABD’nin maskesi bir kez daha düştü. FETÖ ile iş tutan FBI’ın telkinleri doğrultusunda New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi ile anlaşarak Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya iftira atan Zarrab’ın New York’taki bir cezaevinin özel bir bölümünde cezasını çektiği duyurulmuştu. Ancak gerçeğin farklı olduğu ortaya çıktı.

New York’un Soho bölgesindeki ünlü suşi restoranı Nobu’da yanında bir kadınla yemek yiyen İran asıllı yalancı Zarrab, fotoğrafının çekildiğini fark edince rahatsız olup adeta restorandan kaçtı. Zarrab’ın görüntüsü ABD’nin Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için kumpas kurduğunu bir kez daha belgeledi.

HER YERİ FETÖ

Öte yandan kumpası başlatan ve yöneten New York Güney Bölgesi savcısı Preet Bharaa ilehakimi Richard Berman’ın işgalci terör örgütü FETÖ’yle yakın ilişkisi gün yüzüne çıkmıştı. Ayrıca, Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanıklık yapan FETÖ mensubu firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) kendisine 50 bin dolar verdiğini ve ABD’de oturduğu evin kirasını ise savcılığın ödediğini itiraf etmiş, ABD’nin 17-25 Aralık darbe girişimine sahip çıktığını göstermişti.

CHP’NİN DE ROLÜ VAR

Söz konusu kumpas davasına CHP’nin kolunun da uzandığı ortaya çıkmıştı.  FETÖ’nün sahte belgeleri CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir’in ABD’ye kaçırdığı belirlenmiş, bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “Türkiye’den ABD’deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü” iddiasıyla Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Editör: TE Bilisim