İstanbul bir tarihe tanıklık etti. “Evet Platformu” tarafından “Aşkımız memleket, millet için evet” sloganıyla düzenlenen “İstanbul Buluşması” mitingin günün ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Eline al yıldızlı Türk bayrağını alan memleket sevdalıları Yenikapı Miting alanına akın etti. Yenikapı kırmızıya bürünüp, “EVET” flamaları ile donatılırken, Büyük Türkiye tarafları için miting alanı yetmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın alana giriş anonsu coşkuyu ikiye katladı.

DÜŞMANLAR TİTREMELİ

Tarihi mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bir o kadar tarihi mesajlar verdi.

Meselenin sadece Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni hayata geçirmek değil, EVET oylarının yüksekliği ile Türkiye düşmanlığını titretmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geldiğimiz noktada artık bize sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez, çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız. İstanbul 16 Nisan’da öyle bir ‘evet’ demeli ki 99 yıl önce bu mübarek şehri ayaklarıyla kirletenlerden başlayarak Türkiye’ye, Türk milletine kem gözle bakan kim varsa hepsinin de yüreği titremeli” şeklinde konuştu.

İDAM GELECEK

Erdoğan, konuşurken milyonlardan aynı anda vatan hainleri için “İdam isteriz” sloganı yükseldi. Bunun üzerine Erdoğan, 16 Nisan sonrasını işaret ederken, Meclis’i göreve davet etti ve şunları söyledi: “Bak Kılıçdaroğlu ne diyor; ‘Ben hayır demem.’ diyor, tamam ne güzel. Sayın Bahçeli zaten kanaatini açıkladı; ‘Ben evet derim.’ diyor. Sayın Yıldırım’ın da kanaatini biliyorum . Meclis’ten geçip bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Tereddütsüz onaylarım, zira şehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir şey yapamayız”

MİLLİ LİDERLER ÇABALADI

Sistem değişimi için Türkiye’yi geliştiren tüm milli liderlerin çaba gösterdiğini ifade eden Erdoğan,”16 Nisan’da yaptığımız iş, Amerika’yı yeniden keşfetmek değil. 16 Nisan’da merhum Özal’dan Demirel’e, Türkeş’ten Erbakan’a, Yazıcıoğlu’na kadar tüm liderlerin özlemi olan bir değişimi hayata geçiriyoruz. Tek fark; onların uygun şartları bulup bu değişimi başlatamamış olmaları, bizim ise bu adımı atmış bulunmamızdır” dedi.,

ERDOĞAN’DAN EVET ŞİİRİ

Mitingde büyük bir sürprize daha imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seslendirdiği “Evet” şiiri ilk kez miting alanında dinletildi. Vatandaşları duygulandıran EVET şiirinde yer alan dizelerin bir kısmı şöyle:

“Kim kırabilir, nice düşman kalasına uzanan şanlı Türk sancağını? Sen ona tarihini hatırlat çocuk. Söyle çocuk, şahlanan atını denize süren Fatih, Söyle koca bir tarihi sırtlayan Seyit onbaşı.Sen ki atalarının toprağında, anne şefkatiyle, şehit vefasıyla, kardeş teşebbüsüyle büyüdün. Canla, başla dimdik geleceği düşün. Şimdi söyle, hazır mısın ? Millet için, bayrak için, vatan için, devlet için evet demeye…”

KOLTUĞUNA KONTROLLÜ GELDİ

Erdoğan, 15 Temmuz işgal girişimine “Kontrollü darbe” diyerek alenen tiyatro imasında bulunan, FETÖ’ye can suyu olan Kılıçdaroğlu’nu fena bozdu.

Kılıçdaroğlu’nun şehitlere hakaret ettiğini söyleyen Erdoğan, CHP liderinin FETÖ kasetiyle işbaşına geldiğini hatırlatarak, “Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk… Çünkü bu kasetle oraya gelmiş olan bir kişi. 7 seçim kaybettin, şimdi 8’inciye hazırlanıyor ama inanın yine gitmez, gitmez. Koltuk kontrollü fakat ne olursa olsun, biz onlara rağmen yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte terörün kökünün kazınacağının kazınacağının, bölücülerin yerle yeksan olacağının altını çizen Erdoğan, milli iradeye şu soruları yöneltti:

“16 Nisan’da PKK, FETÖ, DAEŞ ve DHKP-C’nin kökünü kazımaya hazır mı?16 Nisan’da ‘Evet’ diyerek FETÖ’nün avukatlığına soyunan CHP’ye gereken cevabı vermeye hazır mı?.” İstanbul 16 Nisan’da ‘Evet’ diyerek ecdadına, bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya hazır mı?

GAZİLERDEN EVET ÇAĞRISI

Yenikapı’da bayram havasında geçen mitinge 15 Temmuz gazileri de katıldı. Gazi Mehmet Çil, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye’nin güçleneceğini ve mazlum milletlerin kurtuluş için kalıcı adımlar atacağını belirterek, “Türkiye’nin önünün açılması için evet diyoruz. Ümmetin, sessiz yığınların sesi olmak için evet diyoruz. Reisimizin hakkını ödeyebilmek için evet diyoruz” dedi. Bir diğer Gazi Burak Kesecek ise, sözün millete ait olduğunu vurgularken, Erdoğan’a güvendiklerini dile getirerek, “Reisimizin dediği gibi söz milletindir. 16 Nisanda bunu herkes görecek. Millet 16 Nisanda Cumhurbaşkanımıza olan güvenlerini tazeleyecek. Reisimiz uyumadan milleti için çalışıyor, dünyanın dört bir yanından insanların ümidi olan bir lider, ona sonsuz güveniyoruz” şeklinde konuştu.

NEDEN YALAN SÖYLEDİN?

Başbakan Yıldırım ise Türkiye’nin varlığının ortadan kaldırmak istendiği 15 Temmuz için “Kontrollü darbe” yorumunu yaparak FETÖ’ye çanak tutan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na fena çattı. Kılıçdaroğlu’nun 7 Ağustos’taki mitinge geldiğini hatırlatan Yıldırım, şunları ifade etti:

“Çok değil 8 ay önce bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu bugün diyor ki; 15 Temmuz kontrollü bir darbedir. Madem bir yalandı, Yenikapı’da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin?”

EN BÜYÜK ESERİMİZ

Türkiye’nin makus talihini değiştirecek olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne değinen Yıldırım, sistemin avantajlarını anlattı. Kısa süreli hükümet dönemlerinin kapanacağını, kuvvetler ayrılığının sağlanacağını, ekonominin şahlanacağını kaydeden Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hiç kuşkusuz en büyük eserimiz olacak. Türkiye’de artık güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Güçlü meclis dönemi başlıyor. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi daha hızlı büyüyecek. Demokrasi standartlarımız yükselecek. Yargı sadece bağımsız değil aynı zamanda tarafsız olacak. Gençlerimiz, siyasetle tanışacak. 16 Nisan Türkiye’miz için mübarek olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim