FETÖ’nün Baykal’a kurduğu kaset komplosu ile CHP’nin başına atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun alçak, işgalci terör örgütüne olan diyet borcu henüz bitmemişe benziyor. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra örgütün bir dediğini iki etmeyen CHP lideri, 15 Temmuz’dan sonra ki 2 ay, örgüte karşı numarası yaparken “Kontrollü darbe” söylemiyle görevini yeniden devralmıştı. FETÖ’cüler için günlerce yürüyen, meydanlarda özgürlük isteyen Kılıçdaroğlu, yayınlanan son KHK’da 15 Temmuz’da darbecilere direnen kahramanlara yargı muafiyeti verilmesi hakkında skandal sözler sarf etti.

Meşrulaştırma çabası

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki vahşeti görmezden gelen, şehitleri, gazileri hiçe sayan CHP Genel Başkanı, “Köprüde askerler linç edildi. Rütbesiz bir askerin günahı nedir? Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz.

Eğer komutanın emrini tartışmaya açarsanız, askerliğiniz bitmiş demektir. Ben darbe girişiminden sonra Saray’a gittim. Açıkça şunu söyledim: Bunun soruşturulması lazım, bu doğru değil” ifadeleriyle alçak teröristlerin ortaya koyduğu vahşeti desteklediğini gösterdi.

34 kişiyi şehit ettiler

Kılıçdaroğlu’nun “Linç edildi” uydurmasıyla savunduğu FETÖ’cü darbeciler, 15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü’nde 2’si polis 34 vatandaşı şehit etmişti. Diğer yandan millete kurşun sıkan hainlerin hakkını savunan Kılıçdaroğlu ve partililerin, 15 Temmuz davalarına hiçbir şekilde katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Af ile muafiyeti karıştırdı

Kılıçdaroğlu, ayrıca kahramanlara yönelik yargı muafiyetini başka yönlere çekti. Sokağa çıkan, çıplak elleriyle tankları durduran milyonları suçlu addeden Kılıçdaroğlu, “Bu düzenleme nedir? Burada 2 şey var. Cezayi sorumsuzluk getiriyorsunuz, af getiriyorsunuz. Bakanlar Kurulu af getiremez” diye konuştu.

Linç edildi yalanı

“Köprüde askerler linç edildi. Rütbesiz bir askerin günahı nedir? Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz. Eğer komutanın emrini tartışmaya açarsanız, askerliğiniz bitmiş demektir. Ben darbe girişiminden sonra Saray’a gittim. Açıkça şunu söyledim: Bunun soruşturulması lazım, bu doğru değil.” Kılıçdaroğlu’nun “Linç edildi” uydurmasıyla savunduğu FETÖ’cü darbeciler, 15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü’nde 32’si vatandaş, 2’si polis olmak üzere toplam 34 kişiyi şehit etmişti. Diğer yandan millete kurşun sıkan hainlerin hakkını savunan Kılıçdaroğlu ve partililerin 15 Temmuz davalarına hiçbir şekilde katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim