CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Hatay’ı ziyaret etti. Burada Akademik Meslek Odaları Kurulu’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun yanında, milleti oyla tehdit eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ta bulunuyordu. Savaş’ın, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanında rahat tavırlar sergilemesi dikkatlerden kaçmadı.

BAKAN KURUM DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Hatay’da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın ‘Oy vermezseniz hizmet göremezsiniz’ sözlerine tepki göstermişti. Bakan Kurum, vatandaşların oy verse de vermese de yolların yapılacağını müjdelemişti.

‘OY VERMEZSENİZ HİZMET ETMEM, YOL YAPMAM’

Hatay’ın Arsuz ilçesi Derekuyu mahallesinde seçim çalışmalarını sürdüren Lütfü Savaş, sadece CHP’lilerin başkanı olduğunu ima ederek, vatandaşları hem azarladı tehdit etti. ‘Oy vermezseniz size hizmet etmem, yol yapmam.’ diyen Lütfü Savaş, CHP’nin belediyecilik anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.

Öte yandan Lütfü Savaş, 251 vatandaşımızın şehit olduğu FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminden 3 gün sonra katıldığı bir oturumda FETÖ’cü hainler için “savunmasız asker” yakıştırmasını yapmış, ardından alçakça darbeciler için saygı duruşu talebinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim