Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpasları ve 15 Temmuz hain işgal girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan “Kızıl Soros” lakaplı Osman Kavala ile hakkında yakalama kararı bulunan CIA Danışmanı Henri Barkey’in 15 Temmuz hain işgal girişimi öncesinde terör örgütü PKK’dan işlem yapılan şahıslar ile bağlantısı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimi düzenleyen FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Soruşturma kapsamında tutuklu Osman Kavala ile hakkında yakalama kararı Henri Barkey’in tüm irtibatları ve bağlantıları derinlemesine inceleniyor. Her iki zanlının da 15 Temmuz işgal girişiminin hemen öncesinde ( 2016 yılı Haziran ayı ) terör örgütü PKK’dan işlem yapılan şahıslar ile irtibatı tespit edildi.

DTK delegesi Şeyhmus Diken ile irtibata geçti

Kızıl Soros lakaplı Kavala’nın söz konusu tarihlerde, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı ile PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmak amacıyla kurulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi Şeyhmus Diken ile irtibata geçtiği öne sürüldü.

Barkey’in Demirtaş ile bağlantısı ortaya çıktı

Hakkında yakalama kararı bulunan CIA Direktörü Barkey’in de aynı tarihlerde Diyarbakır’daki KCK davasının sanığı Muharrem Erbey, “terör örgütü propagandasını yapmak” suçundan işlem yapılan Ramazan Tunç ile “terör örgütü yöneticiliği” suçundan tutuklu yargılanan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile irtibatının bulunduğu belirtildi.

Diğer şahıslarla irtibatı araştırılıyor

Öte yandan bu iki ismin yanı sıra aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan diğer şahısların da irtibatının araştırıldığı öğrenildi.

Kaçsalar da yargı peşlerini bırakmadı15 Temmuz

İhanetin “Üst Aklı” enseleniyor!Türkiye

Editör: TE Bilisim