Rektör Erdöl, 15 Temmuz mesajında, “Necip Milletimizin son dönem tarihi, adeta bir darbeler tarihi olmuştur, ne akim! Fakat ne muazzam tecellidir ki menfur 15 Temmuz hadisesi, bunun hem zirve ve hem de çöküş noktasını teşkil eder mahiyette cereyan etmiştir. Öyle ki başladığı yerde bitmiş ve yitmiş gitmiştir. Hainler bu iğrenç cürümlerinden hem dünyada ve hem de ahirette zelil olmaktan başka bir netice elde edememiştir. Bir daha da ebediyen hiçbir netice elde edemeyeceklerdir.

 Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl

15 Temmuz gecesi bu necip Millet, bir necis zillete karşı “Artık yeter!” diyebilme asaletini ve dirayetini göstermiştir. 

Kutlu bir milletin iradesine indirilmeye çalışılan dış kaynaklı bir darbeye, kıyamete kadar ilânihaye unutulmayacak en ağır silleyi indirmiştir. İşte en sarih ve kesin bir şekilde anlaşılmıştır ki şühedanın aziz kanıyla sulanan bu aziz topraklar, asla sahipsiz değil! O gece bütün dünya, anaların ne yiğitler doğurduğunu ve o koç yiğitlerin hamurunu imanla yoğurduğunu görmüştür. 

Değerleri uğrunda cansiperane ölümü göze alan bu aziz millet, bütün dünyaya, “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var! Dünyanın topu, tankı neye yarar” manifestosunu sergilemiştir. 15 Temmuz bir fetihtir demiştir.

15 Temmuz gecesi gerek Türkiye’de ve gerekse dünyada bir dönüm noktası olmuştur. Bu artık küresel bir milattır. Herkes arşa çıkan gerçeği, daha o gece son bulmadan görmüştür.

Alamut Kalesi’ndeki haşhaşi lideri Hasan Sabbah’ın günümüzdeki versiyonu, Türk düşmanlarının kuklası FETÖ, bir ömür verdiği ihanetinin büyük bir hüsrana uğradığını deccal gözleriyle görmüştür. İki yüzlü Batının, yüz yıldır yok etmeye çalıştığı Türk’ün imanının, yine aynı korla yandığını görmüştür. Malazgirt’te Alparslan’ın küffarı yerle bir eden cengâver yiğitlerinin geri döndüğünü görmüştür. Bir milletin iradesine ve iradesiyle seçtiği Reisi Cumhuruna nasıl sahip çıktığını görmüştür. Aynı Reisi Cumhurun canı pahasına asil milletine, aziz vatanına, kutsal değerlerine sahip çıktığını görmüştür. 

Şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak, unutturulmayacaktır. 15 Temmuz gecesi canlarını veren 249 şehidimize, bu toprakları bize ebedi vatan olması için hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 2 bin 195 gazimiz bedenleriyle bu işgal girişimine dur dedi. Onlara da Rabbimden acil şifalar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim