Kahramanmaraş merkezli 7 kentte, FETÖ/PDY‘ye yönelik operasyonlarda 10 muvazzaf asker yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY’nin ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanan farklı birliklerde görev yapan muvazzaf askerlere yönelik Kahramanmaraş, Şırnak, Malatya, Hakkari, Mardin, Adana ve Mersin’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Terör örgütü üyesi oldukları iddiası ile muvazzaf 10 astsubay gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda da dijital malzemeler ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, işlemleri yapılmak üzere emniyette götürüldü.

Geçtiğimiz günlerde, Kayseri merkezli 9 şehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) askeri mahrem yapılanmasına yönelik devam eden soruşturmada gözaltına alınan 18 şüpheliden emniyetteki işlemleri biten 12’si adliyeye sevk edilmişti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerini FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik Kayseri merkezli Ankara, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Malatya, Eskişehir, Kars ve Kütahya’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 18 zanlıdan 12’sinin emniyetteki işlemleri sona ermişti.

Örgütün mahrem imamları ile sabit hatlardan art arda aranarak etkin oldukları iddia edilen 33 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, 18 zanlı gözaltına alınmıştı.

Editör: TE Bilisim