Bölücü terör örgütü PKK’nın devletin en üst kurumlarına sızmış FETÖ’cüler ile hükümeti devirmek için işbirliği yaptığı dönemde, vatandaşları hendek olaylarına davet eden HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütüne yakın bir siteye demeç verdi.

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar ve bölgedeki karışıklık nedeniyle şartların zorluğundan yakınan Demirtaş, Barzani’ye, “bela ve tuzaklardan kurtulmanın yolunun ulusal birlikten geçtiği” mesajı gönderdi.

“KÜRDİSTAN” HAYALİ!

Demirtaş’ın “ulusal birlik” vurgusuyla, Irak’ın kuzeyinde bağımsız bir Kürt devleti kurmak için referandum düzenlenen Barzani’ye gönderdiği mesaj, kafalarda soru işaretlerine yol açtı.

Barzani, daha önce Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı sırasında,  sivillerin hayatından endişe duyduğunu iddia ederek, harekâtı üstü örtülü eleştirmişti. Aynı Barzani, ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından da, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik düzenleyeceği operasyon korkusuyla, ABD’nin bölgeden çekilme kararının doğru olmadığını savunmuştu.

HDP eski Eşbaşkanı Demirtaş, daha önce yaptığı bir açıklamayla Kürdistan devleti hayalini öne sürmüştü. Önceki yıllarda, Kürdistan kurulacağını ve bunun belki de bir devlet olacağını söyleyen Demirtaş’ın Barzani’ye gönderdiği “ulusal birlik ruhundan vazgeçmeyin” mesajı, hainlerin Türkiye’nin bölünmesini sağlayarak yeni bir ülke rüyalarını gözler önüne serdi.

CEZAEVİNDE TUTUKLU

6-8 Ekim Kobani olaylarının azmettiricisi ve kurban eti dağıtmak için sokakta olan Yasin Börü’nün dolaylı yoldan katili olan HDP eş elebaşısı Selahattin Demirtaş, halen tutuklu durumda. Eş elebaşı Demirtaş, partisinin Twitter hesabı üzerinden halkı sokağa isyana çağırarak 53 sivilin katledilmesinden sorumlu olmuştu.

Editör: TE Bilisim