Cumhur İttifakı’nayönelik 23 Ekim’deki “Yerel ittifak yok” şeklindeki stratejik açıklamaların ardından CHP ile İP arasındaki görünün, HDP ile ise kapalı kapılar ardında yapılan ittifak görüşmelerinin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Buna göre PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP seçmeni, Cumhur İttifakı’na karşı İstanbul, Ankara ve İzmir’de tereddütsüz şekilde CHP’nin adayını destekleyecek. CHP’nin önceliği de bu nedenle HDP’lilerden oy alabilecek bir aday profili.

KANDİL’E SÖZ HAKKI

HDP’nin CHP’ye destek vermesinin ana nedeni Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olsa da, perde arkasında farklı pazarlıklar dönüyor. Kulislerden alınan bilgiye göre 24 Haziran seçimlerinde terör örgütü sempatizanlarını Meclis’e sokan CHP’nin PKK partisine yaptığı teklif “İttifakla kazanılan her belediyeden bir başkan yardımcılığı ve Meclis üyeliği imtiyazı…” Plan işlerse Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’da Kandil’in temsilcileri oturacak.

TÜRKİYE’Yİ BÖLME PLANI

CHP-HDP işbirliğinin bir diğer boyutu da öz yönetim. 7 Haziran’ın ardından yerinde öz yönetim vaadiyle Güneydoğu’yu hendek, barikat zulmüyle baş başa bırakan HDP, ihanet dolu amacından vazgeçmiş değil. Güneydoğu’da aday çıkarmama formülü de masada olmak üzere HDP’yi destekleyecek olan CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerine ilişkin hazırlanan beyanname de “Kamu yerel birimlerinin idari ve mali özerkliklerini sağlayacağız” sözü vererek, Kandil’in Türkiye bölme projesine çanak tutacak.

TRAKYA VE EGE TARTIŞMASI

CHP- İP pazarlığı ise Ege ve Trakya’da tıkanacağa benziyor. Ankara’da da Mansur Yavaş ismi üzerinde “Bizden aday olsun” tartışması yaşayan iki parti Ege ve Trakya seçmenini kazanmak için büyük bir rekabet içerisinde. Öte yandan CHP’nin 24 Haziran’da sadece yüzde 1.3 oy alabilen Saadet Partisi’ne yönelik ısrarındaki perde arkası da görünmeye başladı. Kılıçdaroğlu, Güneydoğu’da AK Parti’ye oy veren muhafazakar Kürt seçmenleri yalnızca Saadet Partisi ile AK Parti’den koparabileceği tezine inanıyor.

İTTİFAKIN PATRONU FETÖ

CHP-HDP arasındaki “Türkiye’yi hendek, barikat, bomba ve diğer terör eylemleri ile sallayan” ittifakı oluşturan 15 Temmuz’da Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü. Örgüt ilk olarak 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti’ye karşı kim güçlüyse destek ona talimatıyla iki partiyi bir araya getirirken, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP-FETÖ ilişkisini şu sözlerle gözler önüne sermişti: “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi’yle yürüdüğünü hepimiz gördük” Bu sözlerden sonra Güler tasfiye edilmişti.

Editör: TE Bilisim